Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Forminte, noul antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică al României

ro

08 Sep, 2016 17:48 2488 Marime text
Nicolae Forminte a devenit noul antrenor coordonator al lotului olimpic feminin de gimnastică al României, conform unei decizii de azi, a Comitetului Executiv al Federației Române de Gimnastică. 
 
Născut pe 17 octombrie 1956, Nicolae Forminte este constănţean şi a mai fost coordonator al lotului României între 2005 şi 2010, în această perioadă conducând echipa la Jocurile Olimpice de la Beijing, din 2008. A antrenat numeroase gimnaste române de valoare mondială, precum Simona Amânar, Lavinia Miloșovici, Gina Gogean, Claudia Presecan, Corina Ungureanu, Maria Olaru, Andreea Răducan, Sandra Izbașa, Adriana sau Anamaria Tămârjan, cu care a cucerit peste 100 de medalii olimpice, mondiale și europene. Pe 27 august 2008, i s-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a II-a cu 2 barete Şi fiul lui Nicolae Forminte, Dragoş, a urmat o carieră sportivă, urmând junioratul la FC Farul.
 
Nicolae Forminte va coordona la Deva gimnastele junioare și senioare, în timp ce Larisa Iordache, Anamaria Ocolișan și Cătălina Ponor se vor pregăti la București, cu „tot sprijinul" forului de specialitate, informează News.ro. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii