Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:56 07 02 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnaste la CS Farul Constanţa Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu, argint cu România la Euro

ro

19 Dec, 2020 17:10 3875 Marime text
 
  • În concursul pe echipe de la Campionatul European, România a fost întrecută doar de Ucraina.  


Reprezentativa feminină de gimnastică a României (senioare) a obţinut medalia de argint, astăzi, în concursul pe echipe al Campionatului European, care se dispută la Mersin, în Turcia.
 
În componenţa Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu, Silvia Sfiringu, Antonia Duță și Daniela Trică, tricolorele au acumulat 154.496 de puncte, fiind depăşite în clasament doar de Ucraina, care a cucerit aurul, cu 154.663 puncte.

Pe treapta a treia a podiumului a urcat Ungaria (151.597p), iar în finala de şase au mai evoluat Croaţia, Cehia şi Turcia.
 
În calificări, România ocupase prima poziţie.
 

Vicecampioane europene!
 
Echipa feminină de senioare a României s-a clasat pe poziția a doua în finala europeană pe echipe de la Mersin.
 
Așadar, medalie de argint pentru Larisa Iordache, Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duță și Daniela Trică.
 
Felicitări, fete și antrenori!, este mesajul Federaţei Române de Gimnastică.

 

 Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu sunt legitimate la CS Farul Constanţa, iar din corpul tehnic al loturilor României prezente la Mersin fac parte și doi antrenori de pe litoral, Nicolae Forminte (CS Farul) și Cătălin Meran (CSS1), alături de: antrenori - Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu, Gina Gogean; staff medical - Răzvan Marcu și Constantin Avramescu; arbitre - Adela Popa și Daniela Trandafir.
 
Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).
 
Duminică, atât senioarele României, cât şi junioarele vor evolua în finalele pe aparate.

Din echipa de tricoloră de junioare care evoluează la Campionatul European fac parte şi două constănţence. Mara Ceplinschi (CS Farul) şi Andreea Preda (CSS1).
 
Ieri, formaţia junioarelor, din care mai fac parte Ana Bărbosu, Iulia Trestianu şi Ana Turcu, a cucerit medalia de aur pe echipe.
 
La individual compus medalia de aur i-a revenit Anei Bărbosu (54.599 puncte), iar cea de argint Marei Ceplinshi (50.499p).   
 
Mara Ceplinschi este pregătită la club de Carmen Traicu și Dana Sofronie, iar în ce o privește pe Andreea Preda, antrenorii de la club sunt Petruța Marcu și Cătălin Meran.

În finalele pe aparate, la senioare, Larisa Iordache va fi la start în toate cele patru aparate, Ioana Stănciulescu va evolua la sărituri, Silvia Sfiringu la bârnă, iar Antonia Duţă la sol.
 
La junioare, Ana Bărbosu s-a calificat în toate finalele pe aparate, Mara Ceplinschi va evolua în finalele de la sărituri şi sol, Iulia Trestianu s-a calificat în finala de la paralele, iar Andreea Preda va evolua în finala de la bârnă.         

Sursa foto: Facebook (Federaţia Română de Gimnastică)
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii