Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gimnasta Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanța, medaliată la Cupa Mondială Challenge (GALERIE FOTO)

ro

01 Jun, 2022 00:00 1826 Marime text
 

 
  • În competiția din Bulgaria, sportiva de pe litoral a participat la două aparate și la ambele s-a calificat în finală. 
 
România a participat în Bulgaria, la Varna, la Cupa Mondială Challenge la gimnastică, iar pe podium a urcat și Ioana Stănciulescu, de la CS Farul Constanța.
 
Aceasta a cucerit bronzul la paralele și a fost aproape de medalie și la bârnă, aparat la care a ocupat locul patru. Sportiva de pe litoral concurat în Bulgaria la două aparate și a avut procentaj maxim, la ambele calificându-se în finală. În ultimul act de la paralele, Ioana a fost notată cu 12.900. La bârnă, o ratare la urcarea pe aparat a costat-o medalia pe sportiva faristă, care a obținut 12.200. Aurul a fost câştigat de croata Ana Derek (13.300).
 
„Aur și bronz pentru România la Cupa Mondială Challenge de la Varna, Bulgaria! Cu o medie de 14.400, Gabriel Burtănete a cucerit aurul, după ce s-a clasat pe primul loc în finala la sărituri. El a fost urmat de Taylor Burkhart (SUA) -14.350 și de Courtney Tulloch (Marea Britanie) -14.250. Un rezultat minunat pentru sportivul nostru! Ioana Stănciulescu a reușit și ea un rezultat foarte bun, obținând bronzul la paralele, în aceeași competiție. Sportivii români au mai concurat în finalele la bârnă (Ioana Stănciulescu - locul 4), paralele (Gabriel Burtănete - locul 7) şi bară (Răzvan Marc - locul 6). Felicitări sportivilor, felicitări antrenorilor Lăcrămioara şi Cristi Moldovan, mult succes în continuare gimnaştilor români!“, este mesajul Ministerului Sportului. 
 
În 2020, an în care a cucerit medalia de argint cu echipa de senioare a României la Campionatul European de la Mersin (Turcia), Ioana Stănciulescu a primit o diplomă de excelenţă din partea lui Florin Chelaru, primarul Năvodariului, oraş unde sportiva locuieşte, alături de familie.
 
Ioana Stănciulescu şi Silvia Sfiringu (o altă constănţeancă, de la CS Farul, medaliată la Mersin - de două ori cu argint) au fost descoperite şi pregătite până au ajuns la lotul naţional al României de Clemenţa Garabet. La formarea campioanei europene de junioare din 2018 Ioana Stănciulescu au contribuit, în afară de Clemenţa Garabet, şi Olga Didilescu, şi soţii Nicolai (Dana şi Remus), şi Ciprian Creţu (în diverse etape, fie la club, fie la lotul naţional). Cât s-au pregătit la Deva, Ioana Stănciulescu şi Silviana Sfiringu au fost antrenate de un colectiv tehnic coordonat de Nicolae Forminte (cu Florin Uzum în componenţă).
 
Din corpul tehnic al loturilor României prezente la Mersin au făcut parte și doi antrenori de pe litoral, Nicolae Forminte (CS Farul) și Cătălin Meran (CSS1), alături de: antrenori - Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Cristian Moldovan, Lăcrămioara Moldovan, Lucian Sandu, Gina Gogean; staff medical - Răzvan Marcu și Constantin Avramescu; arbitre - Adela Popa și Daniela Trandafir.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (Federația Română de Gimnastică)
  
Citește și:
 
Din lot fac parte şi trei sportive de la CS Farul Constanţa
Gimnastele tricolore au început pregătirea la Bucureşti

 
Năvodari
Diplomă de excelenţă pentru gimnasta Ioana Stănciulescu, vicecampioană europeană la Mersin
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii