Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO va sprijini operațiunea UE de combatere a traficului de migranți în sudul Mediteranei

ro

27 Oct, 2016 19:06 1285 Marime text
Miniștrii apărării din statele membre ale NATO, reuniți la Bruxelles, au convenit astăzi ca Alianța Nord-Atlantică să ajute misiunea desfășurată de Uniunea Europeană în largul coastelor Libiei în vederea combaterii traficului de migranți, a anunțat secretarul general al organizației, Jens Stoltenberg, relatează DPA.
 
Misiunea navală EUNAVFOR MED — cunoscută și drept operațiunea Sophia — a fost lansată anul trecut cu scopul de a combate fluxul de migranți dinspre nordul Africii către Italia și de a reduce numărul de migranți decedați în tentative de a trece Mediterana, mai ales către coastele sudice ale Italiei.
 
În cadrul reuniunii lor de două zile de la Bruxelles, miniștrii apărării din țările aliate au convenit să acorde Uniunii Europene asistență logistică pentru operațiunea EUNAVFOR MED.
 
''În două săptămâni, navele și avioanele NATO vor fi în Mediterana centrală'', a spus Stoltenberg. Grecia și Turcia au pus la dispoziție avioane de patrulare maritimă, a adăugat el.
 
În prezent nouă vase iau parte la operațiunea Sophia, care a ajutat la salvarea vieților a aproape 16.000 de migranți, potrivit datelor UE.
 
În primele nouă luni ale acestui an, 132.000 migranți ilegali au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, potrivit Organizației Internaționale pentru Migrații (OIM).
 
''Situația din Mediterana rămâne extrem de gravă și continuăm cifre alarmante privind traficul ilegal de ființe umane și pierderile de vieți omenești'', a avertizat Jens Stoltenberg.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii