Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:01 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Năstase, despre cazul lui Iliescu

ro

22 Oct, 2015 07:32 2259 Marime text
Fostul premier Adrian Năstase a comentat punerea sub acuzare a lui Ion Iliescu în dosarul "Mineriada", precizând că trebuie așteptat deznodământul.
 
"Eu înțeleg că dosarul acesta a început în mai multe rânduri, s-a încheiat în mai multe rânduri sub forma neînceperii urmăririi penale. Probabil că presiunea publică și decizia de la CEDO au determinat repunerea pe rol a acestui dosar. Cred că singurul lucru pe care îl putem spune la acest moment este că trebuie să așteptăm să vedem care va fi deznodământul, care vor fi concluziile procurorilor și, dacă va fi cazul, concluziile judecătorilor", a afirmat Năstase, citat de romaniatv.net.
 
Întrebat de jurnaliști cum a resimțit efectele evenimentelor din 13-15 iunie 1990, când a preluat, la acel moment, mandatul de ministru de Externe, Adrian Năstase a spus că a fost ''o responsabilitate foarte dificilă a guvernului de atunci (...) să strângem cioburile de pe jos''.
 
Reamintim că fostul președinte Ion Iliescu a fost chemat, miercuri dimineață, la Parchetul General pentru a i se aduce la cunoștință că are calitatea de suspect pentru săvârșirea infracțiunii contra umanității în dosarul "Mineriada".
 
Sursa foto: www.prahovabusiness.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii