Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amfiteatru Events SRL, în insolvență! Ninel Dănilă, asociat unic, ar putea fi tras la răspundere

ro

24 May, 2023 11:13 1424 Marime text
 
 
 
  • Amfiteatru Events SRL este controlată de Ninel Dănilă, acesta fiind partener de afaceri cu Mihnea Năstase, fiul fostului premier al României Adrian Năstase.
  • Spectrum Insolvency IPURL, administrator judiciar al Amfiteatru Events SRL, solicită ca Iulian Ninel Dănilă, asociat unic al Amfiteatru Events SRL, să fie tras la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns firma.
  • Administratorul statutar al societății Ninel Dănilă a transmis lichidatorului juriciar o declarație privind cauzele care au dus la presupusa insolvabilitate a firmei Amfiteatru Events SRL.
  • Conform declarației, Dănilă arată că a fost partener cu Daniel Georgescu, primarul din Limanu.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au fixat un nou termen în dosarul privind insolvenţa SC Amfiteatru Events SRL. Cauza a fost amânată pentru data de 20 septembrie 2023. Între timp, Spectrum Insolvency IPURL, administrator judiciar al Amfiteatru Events SRL, solicită ca Iulian Ninel Dănilă, asociat unic al Amfiteatru Events SRL, să fie tras la răspundere pentru situația financiară în care a ajuns firma.
 
Cauza 4615/118/2020/a1 se află pe rolul Tribunalul Constanța.
 
Până în prezent nu a fost fixat un prim termen.
 
Iulian Ninel Dănilă, partener de afaceri cu Mihnea Daniel Năstase, fiul fostului premier al României Adrian Năstase
 
Potrivit datelor oficiale, Iulian Ninel Dănilă apare în Aida Creativ SRL, Areal Interactiv SRL, Wild Beach Corbu SRL, Vis-A-Vis Event's Bucuresti SRL, First Cup Events SRL, Mode Depeche Events & Entertainment SRL, Aqua Mania Route 36 SRL, Exiter Concept SRL (radiată) și în Amfiteatru Events SRL (aflată în insolvenţă).
 
Ne atrage atenția SC Wild Beach Corbu SRL, firmă cu sediul în București, fondată în 2020, specializată în baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor.
 
Firma este controlată de Iulian – Ninel Dănilă și de Mihnea Daniel Năstase, fiul fostului premier al României Adrian Năstase 
 
Datele financiare arată că pentru anul 2021, firma (cu două puncte de lucru în localitatea Corbu) a raportat o pierdere de 19.454 de lei.  
 
În acest context, amintim că, în 2021, Wild Beach Corbu SRL a primit undă verde de la Agenția pentru Protecția Mediului, pentru amenajarea unui camping și parcare și pentru amenajarea unui camping cu spațiu de alimentație publică. 
 
Mai multe despre acest subiect pot fi citite accesând link-ul de mai jos
 
Stăpânii terenurilor
Fiul lui Adrian Năstase, afaceri pe plaja de la Corbu. De unde provine terenul

 
Datorii Amfiteatru Events SRL
 
Revenind la cazul din instanță al SC Amfiteatru Events SRL, firma a intrat în insolvență la cererea SC Bere Băuturi București SA, prin administrator judiciar Rtz&Partners SPRL Filiala București.   
 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 20965/09.12.2020, prin cererea de chemare în judecată înregistrată pe rolul Tribunalului Constanța la data de 07.08.2014, creditoarea Rtz&Partners SPRL Filiala București administrator judiciar al SC Bere Băuturi București SA a solicitat deschiderea procedurii insolvenței față de debitoarea SC Amfiteatru Events SRL.
 
În motivarea cererii s-a precizat că, împotriva debitoarei creditoarea deține o creanță în valoare de 70.633,71lei, rezultată din obligațiile față de bugetul de stat, deși scadența a fost depășită de mai mult de 60 de zile.
 
Ioana Andreea Reichle s-a retras! În firmă au intrat Iulian Ninel Dănilă și Ileana-Roxana Dănilă.   
 
Buletinul Procedurilor de Insolvenţă Nr. 3160/21.02.2023, Iulian Ninel Dănilă a fost cooptat în Amfiteatru Events SRL, în iulie 2019, odată cu Ileana-Roxana Dănilă. Tot atunci, Ioana Andreea Reichle s-a retras din Amfiteatru Events SRL.   
 
Astfel, după cesiune, cei doi asociați au avut câte 20 părți sociale, cu o participare de 50% la profit și pierderi în cadrul societatii Amfiteatru Events SRL.
 
În data de 18.11.2020, la cererea creditorului Bere Bauturi București SA prin administrator judiciar Rtz & Partners SPRL a fost deschisă procedura generală a insolvenței, fiind desemnat provizoriu în calitate de administrator judiciar Spectrum Insolvency IPURL.
 
Ulterior înregistrării cererii privind deschiderea procedurii insolvenței împotriva debitoarei a avut loc adunarea asociaților conform căreia s-a hotărât cesiunea celor 20 de părți sociale deținute de Ileana-Roxana (Bostinaru Ileana Roxana Danila, după căsătorie) către Dănilă Iulian-Ninel, care devine astfel asociat unic și administrator al debitoarei.
 
Descrierea situației debitoarei Amfiteatru Events SRL.
 
În data de 23.02.2021, administratorul statutar al societății Ninel Dănilă a transmis lichidatorului juriciar o declarație privind cauzele care au dus la presupusa insolvabilitate a firmei Amfiteatru Events SRL.
 
Conform declarației administratorului statutar: „Amfiteatru Events este o firmă care a fost înființată pentru a prelua o locație din Vama Veche ( La Pescărie). Am preluat acea locație având ca și experiență 20 de ani de frecventat Vama plus participarea și dezvoltarea altor afaceri din zonă. În urmă cu 20 de ani am contribuit decisiv la dezvoltarea la Frontieră partner fiind Daniel Georgescu. În anul 2015, Daniel Georgescu (nr. Daniel Georgescu, primarul din Limanu) a insistat și m-a invitat să preiau o locație care nu funcționa foarte bine pe care am numit-o Acolo și care, sub managementul meu a prosperat și a devenit un jucător importat în Zonă. În 2016, lucrurile s-au schimbat pentru că asociatul meu a câștigat alegerile la Primarie. Din acel moment pretențiile au crescut iar lipsa promisiunilor m-au făcut să cred că e o păcăleala din partea lui și că trebuie să lămuresc lucrurile. Din păcate, chiar așa s-a întâmplat. Împactul pentru Amfiteattu a fost nimicitor din acel moment. Am fost hăituit, amendat și nu mi s-au tăiat utilitățile sub diverse motive”, a mai declarat administratorul statutar al societății Ninel Dănilă.   
 
Concluzii
 
Potrivit BPI, „motivele care au condus la intrarea în insolvență a debitoarei o constituie caracterul ilicit al activitatii desfasurate de administratorul societatii care reiese din faptul că nu a ținut contabilitatea în conformitate cu legea (nu a depus situațiile
financiare anuale și declaratiile), nu a procedat la predarea bunurilor aflate în patrimoniul debitoarei și faptele ilicite săvârșite cu intenție“.

Spectrum Insolvency IPURL, administrator judiciar al Amfiteatru Events SRL, apreciază „incidente în cauza dispozitiile art. 169 lit. a) d) și lit. h) din Legea nr. 85/2014 pentru administratorul societatii Danila Iulian-Ninel“.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:  
 
Cum a intrat în insolvență Asado Corner Shop Group SRL!


 
         
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii