Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:12 06 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Carmen Dan, întâlnire cu secretarul adjunct interimar pentru Securitate Internă al SUA

ro

18 Jun, 2019 20:14 1154 Marime text

Marţi, 18 iunie, ministrul afacerilor interne Carmen Dan a avut o întâlnire la sediul MAI cu secretarul adjunct interimar pentru Securitate Internă al SUA (Department of Homeland Security), David Pekoske. Cu această ocazie, cei doi oficiali au discutat despre modalităţile de consolidare a cooperării între instituţiile de aplicare a legii şi de soluţionare comună a preocupărilor legate de migraţia ilegală şi ameninţările hibride. Secretarul Adjunct Interimar al SUA pentru Securitate Internă i-a mulţumit ministrului Carmen Dan pentru angajamentul continuu al României faţă de Parteneriatul Strategic și a evidențiat strânsa cooperare şi colaborare dintre agenţiile americane şi române de aplicare a legii.

Cei doi oficiali s-au referit și la includerea României în Programul Visa Waiver, fiind recunoscute progresele înregistrate până în prezent.

Secretarul Adjunct pentru Securitate Internă David Pekoske se află la Bucureşti pentru Reuniunea Ministerială UE-SUA în domeniul Justiție și Afaceri Interne, care va avea loc miercuri, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului UE.

Ti-a placut articolul?

Comentarii