Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susține că întârzierea rectificării bugetare generată de lipsa avizului CSAT provoacă pagube României

ro

04 Sep, 2018 22:05 855 Marime text
Ministrul Apărării, Mihai Fifor, consideră că întârzierea rectificării bugetare generată de lipsa avizului Consiliului Superior de Apărare a Ţării provoacă pagube României, informează Agerpres.ro. 
 
Fifor a declarat marţi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ''rectificările bugetare rezultă în urma unor calcule extrem de laborioase ale Ministerului Finanţelor Publice'', iar tergiversarea acestora produce efecte negative majore.
 

''Fiecare zi de întârziere provoacă daune, provoacă pagube României şi vreau să vorbim foarte răspicat de lucrul acesta. Fiecare zi de întârziere într-o rectificare bugetară înseamnă contracte care nu se derulează, înseamnă achiziţii care nu se derulează, înseamnă spitale care se blochează, înseamnă bolnavi care îşi aşteaptă tratamentul şi mă refer la bolnavii cronici, mă refer la pacienţii care suferă de afecţiuni oncologice, faptul că se blochează pensii, mă refer la pensii pentru condiţii speciale de muncă, mă refer la indemnizaţiile pentru mame, la o serie întreagă de operaţiuni financiare care nu se pot derula'', a afirmat Fifor.

 
El a susţinut că ''această guvernare PSD-ALDE se desfăşoară sub un asediu continuu de un an şi opt luni''.
 

''Nu a fost lună lăsată de la Dumnezeu să nu se întâmple ceva care să bată către guvernarea PSD-ALDE, astfel încât orice bună guvernare să fie îngreunată'', a adăugat ministrul Apărării.

 
Mihai Fifor susţine că rectificarea bugetară urmează a fi făcută din nevoia de a "acoperi capitole importante de cheltuieli'' şi de a ''acoperi bugete importante ale ministerelor din această ţară, asigurând în felul acesta funcţionalitatea acestor instituţii''.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a fost suspendată, iar Guvernul trebuie să vină cu un nou proiect privind rectificarea, în care să renunţe la tăierile bugetare în zona securităţii naţionale.
 
El a arătat că în şedinţa CSAT nu s-a putut obţine consens, astfel că avizul necesar pentru rectificarea bugetară nu a putut fi emis.

Sursa: Agerpres.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii