Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viceprim-ministrul Mihai Fifor, întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova

ro

05 Oct, 2019 14:33 1727 Marime text
Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor, a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegația Parlamentului Republicii Moldova, condusă de vicepreședintele Monica Babuc.

Guvernul României rămâne un susținător ferm al Republicii Moldova, în spiritul Parteneriatului Strategic bilateral, bază esențială a relației noastre speciale față de care există un permanent interes la nivelul ambelor societăți, a subliniat vicepremierul Mihai Fifor.

Viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice a transmis un mesaj de încurajare a Republicii Moldova în direcția continuării obiectivelor europene și implementării reformelor asumate în contextul Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. ”România rămâne cel mai solid susținător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul său european. Avem toată deschiderea să punem la dispoziția partenerilor noștri de la Chișinău expertiză pe mai multe planuri, în special în domeniul afacerilor europene, având în vedere experiența acumulată în contextul deținerii Președinției Consiliului Uniunii Europene”, a afirmat vicepremierul Fifor.

Întrevederea a prilejuit un dialog consistent asupra priorităților relației bilaterale și a proiectelor comune dezvoltate în domeniile social și economic.

În acest context, oficialul român a evidențiat importanța consolidării comunității de limbă, cultură și istorie, care stă la baza relației  deosebite cu Republica Moldova. Guvernul României are toată determinarea să continue programele de acordare a burselor identitare elevilor care studiază în statele vecine și Balcani, în limba română, sau care studiază limba română ca limbă maternă, precum și indemnizații de sprijin pentru cadrele didactice care predau în limba română. De asemenea, Executivul român va sprijini în continuare programul de îmbunătățire a infrastructurii școlare și preșcolare din Republica Moldova, a afirmat vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice.  

În ceea ce privește proiectele din domeniul economic, accentul a fost pus asupra investițiilor de interconectare energetică, pilon solid de sprijin în vederea asigurării ireversibilității parcursului european al Republicii Moldova.

”Toate proiectele noastre de cooperare au scopul să contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor din Republica Moldova și la consolidarea relației speciale dintre țările noastre, bazată pe comunitatea de limbă, cultură și istorie”, a subliniat viceprim-ministrul Mihai Fifor.


La rândul său, Monica Babuc, vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, a mulțumit pentru sprijinul constant acordat de-a lungul timpului de către România și a subliniat că autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe această susținere.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii