Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:55 24 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Sănătății a alocat 12 milioane de lei Spitalului Județean Constanța. Ce a declarat ministrul Sănătății, aflat în vizită la Constanța (galerie foto)

ro

20 Jul, 2018 13:56 741 Marime text
Astăzi are loc la Constanța vizita de lucru a unei delegații a Guvernului României, formată din Ministrul Sănătății, Sorina Pintea și Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, în județul Constanța.

După ce reprezentanții Guvernului, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu și reprezentanți ai Spitalului Clinic Județean de Urgența „Sf. Apostol Andrei” Constanța au inaugurat Secția de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie din cadrul Ambulatoriului Integrat Eforie Sud, delegația s-a deplasat spre Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța, unde,  în Sala Curs 1 din cadrul SCJU Constanța are loc o conferință de presă.

Conferința de presă de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a început după ce șefii de secții medicale au purtat discuții libere cu cei doi miniștri invitați, Sorina Pintea, ministrul Sănătății, și Eugen Teodorovici, ministrul Fiinanțelor Publice.

Horia Țuțuianu, președintele CJC, a spus că este o onoare să îi aibă invitați pe cei doi reprezentanți ai Guvernului.
 

"Vreau să modernizăm unitățile sanitare din Constanța!", a spus președintele CJC.


Prezenți sunt și Mirela Matichescu, Cătălin Grasa și senatorul Nicolae Moga. 

Au fost alocați 12 milioane lei pentru Spitalul Județean. Banii vor fi investiți în secția Obstetrică Ginecologie, dar și în renovarea și modernizarea secției de Neurologie

”În afară de cele 12 milioane, ministerul Sănătății alocă 8 milioane de lei pentru aparatura medicală”, a spus ministrul Sorina Pintea

Un alt punct sensibil atins de Ministrul Sănătății este problema numărului de ambulanțe. În prezent, sunt două contestații în instanța la licitație. O să fie purtate discuții cu Raed Arafat pentru a găsi o soluție.

Eugen Teodorovici a vorbit de proiectul spitalului regional.

”Este esențial să fie construit la Constanța, dar trebuiesc puse la punct mai multe problemel. Spre exemplu, nu o să fie o achiziție publică clasică, ci că zona de infrastructură critică” - a declarat ministrul Eugen Teodorovici. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii