Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militarii Gărzii de Onoare îmbracă ţinuta de vară

ro

15 Jul, 2014 14:40 4100 Marime text
Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul” va prezenta, mâine, la Bucureşti, în cadrul unei ceremonii, uniforma de vară de protocol a militarilor.
 
Uniforma de protocol a Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” este una dintre cele mai elegante şi rafinate din spaţiul european, care îmbină elemente din fondul tradiţional al marilor  ţinute  ale  perioadei interbelice, armonios închegate într-o formă modernă, ce conferă  solemnitate şi autoritate. Garda de Onoare, în această ţinută, are nu doar o notă oficială, fastuoasă şi ceremonială, ci şi una simbolică reprezentând  în formă vestimentară un arc peste timp, o emblemă a istoriei glorioase a poporului român şi a armatei sale, transmite Biroul de presă al MApN.
       
La momentul introducerii noii uniforme nu a fost stabilită şi o ţinută pentru anotimpul călduros. Pentru că militarii Regimentului 30 Gardă „Mihai Viteazul” participă în prezent la numeroase activităţi pe timp de vară, s-a făcut propunerea realizării unui model adecvat zilelor călduroase, model ce preia elementele din uniforma de ceremonie interbelică, aducând modificări doar din punct de vedere cromatic şi, evident, al materialului din care aceasta este confecţionată.
 
La ceremonie va fi prezent ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa.
 
Sursa foto: ro.wikipedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii