Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marinarii și scafandrii militari, la sărbătoarea Bobotezei. Cine va participa la slujba de sfințire a apelor

ro

05 Jan, 2023 11:58 1205 Marime text

imagine cu rol ilustrativ
Forțele Navale Române participă vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 10.30, la Constanța, la activitățile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului. Marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forțelor Navale, vor fi prezenți în fața Catedralei „Sfinții Petru și Pavel” și vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală și Portul Turistic „Tomis”, împreună cu soborul de preoți, carele cu apă și credincioșii participanți la procesiunea religioasă.

Citește și: LIVE. Ce le-a transmis IPS Teodosie creștinilor în Ajunul Bobotezei

La slujba de sfințire a apelor, Centrul de Scafandri va participa cu șase scafandri de asigurare, zece înotători profesioniști și două bărci de tip „Bombard” cu câte doi scafandri la bord, care vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, un echipaj de prim ajutor va fi prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire și gestionare a eventualelor situații de urgență., anunță reprezentanții Forțelelor Navale Române. 

La slujba de Bobotează vor mai fi prezente și cadre militare ale celorlalte categorii de forțe din Armata României și reprezentanți ai autorităților publice locale din garnizoana Constanța, precum și ai altor organizații nonguvernamentale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii