Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai mulți artiști, decorați de președintele României cu ocazia Zilei Mondiale a Artei. Printre aceștia și un grafician din județul Tulcea

ro

25 Apr, 2019 20:43 3263 Marime text
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat joi, 25 aprilie a.c., decretele de decorare a unor artiști, informează Administrația Prezidențială. 

Astfel, cu ocazia Zilei Mondiale a Artei, pentru măiestria artistică și locul deosebit pe care îl au în viața cultural-artistică a țării, pentru talentul, dăruirea și profesionalismul care au dus la îmbogățirea culturii și spiritualității universale, Președintele României a conferit:
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Ofițer profesoruluiu universitar doctor Alexandru Ghilduş, Președintele de Onoare al Uniunii Artiștilor Plastici din România;
  • Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler profesorului universitar doctor Henry Mavrodin;
  • Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria C - „Artele Plastice” lui Caratănase Răzvan-Constantin, grafician, profesorului universitar doctor Catargiu Constantin, grafician, conferențiarului universitar doctor Ionescu Constantin-Ovidiu, ceramist, profesorului universitar doctor Király Iosif, imagine dinamică și fotografie, lectorului universitar doctor Nedelcu Liviu, pictor, profesorului universitar doctor Simionescu Atena-Elena, grafician, profesorului universitar doctor Stoiciu Florin, grafician, și lui Dumitru Șerban, sculptor;
  • Medalia „Meritul Cultural” clasa a III-a, categoria C - „Artele Plastice” lui Ciobanu Vladimir, sculptor, lui Stoicovici Liviu, pictor, și lui Țopescu Mihăiță, sticlar.
Potrivit Aromânul.ro, Răzvan-Constantin Caratănase este un gravor român de origine aromână, născut pe 14.05.1985 la Tulcea. Este doctorand în cadrul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, domeniul arte plastice şi decorative, cu teza intitulată „Gravura ca artă majoră” (coordonator: Prof. Univ. Dr. Cristian Robert Velescu).

În perioada  2008-2004 a urmat cursurile Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, Secţia Grafică, cu licenţă în grafică de şevalet – gravură (coordonator: Lect. Univ. Dr. Anca Constanţa Boeriu). În perioada 2004-2000 a fost elev la Liceul de Artă „George Georgescu” din Tulcea, Secţia Pictură, Atestat în Pictură de Şevalet (coordonator: Prof. Ibrahima Kalona Keita).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii