Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:25 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lucrări pe A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa

ro

21 Jul, 2016 17:43 1025 Marime text
Până în jurul orei 18.00, pe autostrada A2, pe sensul de mers Bucureşti - Constanţa, pe tronsonul Fundulea - Lehliu-Gară, între kilometrii 48-49 şi 50-52, se execută lucrări de întreţinere în zona mediană, iar circulaţia este deviată de pe banda a doua pe prima.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să semnalizeze din timp şi să se asigure înainte de a schimba banda de circulaţie. Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostrăzi au constatat că zilnic, mulţi conducători auto opresc nejustificat pe banda de urgenţă, mai ales pe Autostrada Soarelui, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă, întuneric, lumină solară puternică etc.).

Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele cu regim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă. În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari! Amintim că, oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii