Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:34 18 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu ar fi vrut să fie cooptat și UDMR la guvernare

ro

22 Jan, 2018 17:14 973 Marime text
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, lider al ALDE, consideră oportună cooptarea UDMR la guvernare, dar spune că respectă opţiunea reprezentanţilor Uniunii care s-au pronunţat deja în acest sens. El a adăugat că aşteaptă totuşi concluziile care vor rezulta din discuţiile pe care le va avea cu UDMR premierul desemnat, Viorica Dăncilă, informează Agerpres.ro. 
 

"Eu m-am pronunţat şi în trecut şi am spus că eu consider că ar fi oportună cooptarea UDMR-ului, în primul rând pentru că vreau să dau sentimentul cetăţenilor români de etnie maghiară că sunt parte a acestui popor, a acestei ţări şi sunt coresponsabili cu noi pentru buna guvernare a ţării. Da, sigur că alte considerente politice particulare pe care UDMR-ul le are le respect şi ei sunt singurii care vor decide oportunitatea participării la guvernare. Din câte am văzut, dacă am receptat corect semnalele, am înţeles că nu se doreşte acest lucru şi sigur că respectăm punctul de vedere", a declarat Tăriceanu la sediul ALDE.

 
El a menţionat că nu a discutat acest aspect cu PSD, în condiţiile în care UDMR deja s-a pronunţat că nu doreşte la guvernare.
 

"Din moment ce cei de la UDMR s-au pronunţat că nu consideră oportună, nu mi se pare atunci util să facem o astfel de propunere. Sigur că vor face discuţii cu premierul desemnat şi premierul desemnat ne va informa dacă se doreşte o participare la guvernare, dacă au disponibilitate pentru susţinerea arcului guvernamental - sunt o serie de formule - şi aşteptăm să facă discuţia cu premierul. (...) Protocolul de colaborare parlamentară rămâne în vigoare", a arătat Tăriceanu.

Sursa: Agerpres.ro.
Sursa foto: Facebook

Ti-a placut articolul?

Comentarii