Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul de Artă a sărbătorit 56 de ani de la înființarea școlii vocaționale

ro

10 Oct, 2014 15:06 1707 Marime text
Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, a participat vineri, începând cu ora 9.30, la festivitatea dedicată împlinirii a 56 de ani de la înființarea liceului de artă.

Liceul de Artă „George Georgescu“ (așa cum este cunoscut astăzi) a fost înființat la data de 10 octombrie 1958, iar atunci funcționa ca „școală de Muzică de opt ani și cu clase de pictură“. În 1991 școala devine liceu, după care ia numele maestrului George Georgescu. Marele dirijor s-a născut la Sulina în 1887: „tatăl“ Filarmonicii din București, George Georgescu, fost director al Operei Române, a avut o carieră impresionantă în domeniu.
Evenimentele au început cu o scurtă slujbă oficiată de Prea Sfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, după care a continuat cu mesajele gazdelor și ale invitaților.
Începând cu ora 12.00, la Casa Avramide este vernisată expoziția „Maeștri și discipoli“, iar de la ora 14.00, la sala studio a Liceului de Artă este programat un concert omagial.
De ziua liceului, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Vasile Strat, a oferit directorului Traian Oancea o diplomă de excelență – în semn de apreciere față de toate realizările pe care le-au avut de-a lungul timpului elevii și profesorii de aici.
„Vreau să felicit, în final, întreg colectivul Liceului de Artă „George Georgescu“, dar și elevii acestei unități școlare, care ne-au dus numele județului în țară, dar și peste hotare. Amintesc, în acest sens, de Festivalul care poartă numele maestrului născut la Sulina și care aduce, an de an, adevărate talente din toate colțurile României (și din alte țări) aici, la Tulcea“, le-a transmis vicepreședintele Vasile Strat celor prezenți la evenimentele de vineri dimineață.
La ziua liceului au mai participat, alături de profesori și elevi, prefectul Marin Bădiță, inspectorul general adjunct Corneliu Chistrugă, viceprimarul Marcel Iordache.

De ziua profesorului Mihai Albotă


La eveniment a participat și fostul inspector general, profesorul Mihai Albotă care, sâmbătă, 11 octombrie, împlinește o frumoasă vârstă. În semn de respect față de tot ceea a făcut profesorul Albotă pentru învățământul tulcean, vicepreședintele Strat i-a oferit acestuia o diplomă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii