Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Interviu acordat publicaţiei Puterea de Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere Afacerea înmatriculărilor în Bulgaria are zilele numărate

ro

22 Aug, 2011 10:49 2146 Marime text

masina.jpgDirectorul Direcţiei de Poliţie Rutieră, comisarul-şef Lucian Diniţă, susţine, într-un interviu acordat pentru „Puterea", că „şoferului român îi trebuie făcută educaţie, iar măsurile luate de noi ne arată că numărul de accidente este mai mic decât media europeană".

Puterea: Credeţi că amenzile mai mari ar opri teribilismul pe şosele?

Lucian Diniţă: Da. Amenzile, pe de o parte, dar şi sancţiunea complementară. Şi aici mă refer la suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă mai mare de timp.

În ultimele zile am asistat la o multitudine de cazuri în care şoferii s-au luat la bătaie sau, mai grav, s-au împuşcat!

Exact la aceştia mă refeream. Pentru cei care depăşesc viteza legală cu mai mult de 50 km/h, dar şi pentru cei care se iau la bătaie în trafic discutăm, în momentul de faţă, ca sancţiunea complementară să meargă până la suspendarea dreptului de a conduce pentru doi ani.

Ştiu că este o problemă cu maşinile înmatriculate în altă ţară...

Da, aşa este. Dacă în ceea ce îi priveşte pe şoferii de TIR, acestora le putem aplica amenzile în carnetul TIR, de care răspund cu capul, în ceea ce îi priveşte pe şoferii de autoturisme, aceştia vor avea voie să circule pe teritoriul României doar 90 de zile, potrivit unei viitoare modificări legislative. În momentul de faţă, omologii noştri din Bulgaria sau Ungaria ne trimit periodic date cu maşini înmatriculate în ţările lor şi care circulă în România. Avem deja o bază de date şi colaborăm pe acest aspect.

Citește mai departe pe http://www.puterea.ro/articol/interviu_afacerea_inmatricularilor_in_bulgaria_are_zilele_numarate

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii