Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infotrafic Trafic îngreunat pe Autostrada Bucureşti-Constanţa din cauza ploii. Ce spune poliţia rutieră

ro

24 Aug, 2014 07:14 3732 Marime text
Centrul INFOTRAFIC al Poliţiei Române informează că pe mai multe drumuri naţionale se circulă îngreunat din cauza ploii şi a vântului puternic. Vizibilitatea este redusă din cauza ploii torenţiale pe numeroase artere rutiere din judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Teleorman dar şi pe raza capitalei.

Pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, între kilometrii 20 şi 35 plouă torenţial iar pe restul autostrăzii carosabilul este ud.
De asemenea, pe A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 49 şi 79, plouă torenţial iar pe restul autostrăzii carosabilul este ud.

Ce spune Poliţia Rutieră

Conducătorii de autovehicule sunt rugaţi ca atunci când traversează zone unde partea carosabilă este acoperită cu cu apă să manifeste maximum de prudenţă, să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic- depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta etc.
De asemenea, îi sfătuim pe şoferi să echipeze automobilul cu pneuri corespunzătoare, să nu bruscheze comenzile maşinii şi să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum.
În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de şosele.
De asemenea, vântul afectează buna desfăşurare a traficului rutier şi vă atenţionăm cu privire la pericolul pe care acest fenomen meteorologic îl poate reprezenta pentru trafic.
Pentru evitarea implicării în accidente, conducătorii auto trebuie să-şi sporească prudenţa pe toată durata deplasării, dar mai ales la ieşirile din tronsoanele împădurite şi sate, la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare.
Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.
Nu în ultimul rând, le recomandăm conducătorilor de vehicule pe două roţi să evite deplasările în acestă perioadă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii