Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Grevă la RATC

ro

16 Sep, 2013 07:21 6217 Marime text
Autobuzele regiei constănţene nu au ieşit pe trasee în această dimineaţă.

Potrivit primelor informaţii şoferii s-au adunat în curtea RATC spunâd că nu vor mai pleca în cursă pentru că au fost minţiţi şi nu s-a schimbat nimic de la ultimul lor protest spontan.

Angajaţii spun că îl aşteaptă pe primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, pentru a le da explicaţii.
Se pare că şoferii au aşteptat ziua de astăzi pentru ca impactul să fie mai mare aceasta fiind şi prima din anul şcolar de învăţământ iar elevii nu vor avea cu ce să ajunga la şcoală.

Ultimul protest spontan a avut loc pe 22 mai anul curent, atunci două sute de şoferi şi tehnicieni refuzând să lucreze.

Protestul spontan a durat, atunci, până în jurul orei 13.00.

UPDATE:

La ora 08.10, pe postul de televiziune Neptun a fost dată o declaraţie a directorului RATC Ovidiu Tănase care a spus că protestul spontan al angajaţilor este unul ilegal.

UPDATE, ORA 10.45

În urmă cu scurt timp, RATC Constanţa a trimis un comunicat de presă potrivit căruia: „RATC Constanţa îşi cere scuze călătorilor că datorită grevei spontane a conducătorilor auto şi a altor salariaţi nu a putut să execute cursele planificate. Până la soluţionarea situaţiei, vă rugăm să nu aşteptaţi inutil în staţiile mijloacelor de transport în comun ale regiei”.

Comunicatul de presă este semnat de directorul general, Ovidiu Cristian Tănase şi de Marius Brătulescu, şef şerviciu în cadrul Regiei.

UPDATE: 14.30

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a declarat, astăzi, la şedinţa de Consiliul Local, în privinţa grevei de la RATC: „Mi se pare un şantaj ce fac cu mine şi cu locuitorii Constanţei. Conform legii, nu ai voie să faci grevă atât timp cât există contract colectiv de muncă”.

Operatori privaţi pe trasee

Mazăre a anunţat că operatorii privaţi vor intra pe traseele RATC, având avize de traseu provizorii. „Mă gândesc să scoatem la licitaţie toate traseele pentru operatorii privaţi”, a spus primarul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Adi 16 Sep, 2013 18:50 Mersi mult RATC a trebuit sa merg azi 45 de minute pana la liceu.Daca angajatii aia aveau si ei copii care sa mearga cu autobuzul la scoala nu cred ca mai faceau greva dar sunt multi care nu au ajuns la timp la scoala din cauza asta.
  • iulian 16 Sep, 2013 18:30 Super tare nu o sa mai mearga Romii moca la patron trebuie sa plateasca. hai cu privatizarea si sa vedem cine are de cistigat cetatenii asa cum spune Mazare sau EI smecherii care nu se mai satura e interesant cum dintro societate neprofitabila sa infloreasca una profitabila si cu un buget stralucita
  • iulian 16 Sep, 2013 17:08 E foarte bine sa privatizeze RATC Constanta dar ceea ce nu stie nimeni este faptul ca soferii sor descurca ei cumva dar ce te faci cu neamurile de la birouri care au salariul 200 respectiv 300 de roni pe luna.EI unde vor primi 200 de roni pe luna la patron?As vrea sa stie toata lumea ca soferi sunt un sfert din angajati restul sunt bine mersi la birouri si plimba o hirtie toata ziulica fara nici o jena.Dar daca crede Timur ca o sa mai aibe 6,7 microbuze pe aceeasi linie cu transportatorul privat care va lua RATC va inselati deci patronul nu va suporta pe linia lui si microbuzele deci nu se va privatiza RATC niciodata ASTA e parerea mea
  • Je 16 Sep, 2013 16:46 Trist ca s-au trezit oamenii de dimineata fara autobuze pe trasee, insa si mai trist este ca nesimtirea predomina, si aici nu ma refer decat la Primarie. Nenea Mazare este un om iresponsabil. Nu este in stare sa gestioneze un oras desi a fost ales pentru asta. Nici Revolutia din 89 nu a fost legala dar a fost un punct de rascruce. Ideea este sa facem diferenta dintre legal si moral. Nu este moral sa platesti un om cu 1.200 lei pentru o meserie foarte importanta. Nu sunt bani de salarii mai mari la RATC dar sunt bani de cheltuit pe donatii catre pensionari? Pensionarii aia nu mor de foame; Multi dintre ei o duc mai bine decat multi care muncesc. Priviti in viitor stimatilor, nu va mai agatati de trecut, desi nu cred ca era vorba de viziune aici, ci de simplul fapt ca pensionarii reprezinta mai multe voturi pro decat niste amarati de soferi de autobuz. La naiba cu ei ca sunt doar vreo suta...
  • poppy 16 Sep, 2013 15:10 multi dintre soferi is merita soarta ,sunt cativa dintre ei care au pus bazele unui nou sindicat dar restu sau multumit cu leul si motorina dar acum sa strans surubul
  • cage 16 Sep, 2013 13:04 Mama, da' ce minte "luminata" ai... Da-i afara si cine o sa-ti mai conduca autobuzele inteligentule? Ai tu atestat si cunosti inca vreo 200 de gigei care sa aiba experienta si calificarile + nervii sa desfasoare aceasta munca? Nu-i apar, mai sunt si nesimtiti printre ei, dar majoritatea desfasoara o munca foarte solicitanta si prost platita pentru responsabilitatile care le au
  • bobo 16 Sep, 2013 08:32 sa fie dati afara toti. nu le convine salariul sa treaca la privat. sa-i vedem acolo mai fac greva?