Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:14 22 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ghiață Mihai și Măzăreanu Mălin George, trimişi în judecată de DNA

ro

24 Jan, 2013 15:09 2202 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: GHIAȚĂ MIHAI şi MĂZĂREANU MĂLIN GEORGE, persoane fără calitate specială, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada aprilie – mai 2011, inculpaţii Ghiață Mihai și Măzăreanu Mălin George au pretins şi primit de la o persoană denunţătoare suma de 20.000 euro, pentru a interveni pe lângă magistraţi din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, faţă de care au lăsat să se creadă că au influenţă, în scopul de a-i determina să dispună punerea în libertate a unui alt denunţător, arestat preventiv pentru fraude informatice.
În aceeaşi cauză penală, inculpatul Ghiaţă Mihai fusese arestat preventiv alături de denunţător, însă instanţa de judecată a dispus punerea în libertate doar a inculpatului Ghiaţă Mihai, nu şi a denunţătorului.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Constanţa.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JimmyHendrix 24 Jan, 2013 18:29 Pai si cu ce au gresit oamenii...:)) ..luati-l pe ala ce denunta, pt dare de mita:))