Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:43 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Geoană, despre informaţia care i-a lipsit pentru a-l înfrânge pe Băsescu

ro

27 Nov, 2010 05:12 1028 Marime text

Mircea Geoană a vorbit, în cadrul emisiunii Ora de foc, despre dezbaterea electorală de acum un an în urma căreia a fost învins la alegerile prezidenţiale de Traian Băsescu.

Probabil că puteam să fac mai bine la dezbaterea respectivă, dar în continuare sunt convins, după un an de zile şi după aflat multe lucruri, că principala cauză a fost o maşinărie extrem de bine orchestrată, extrem de bine garnisită cu bani şi cu protecţie din partea statului care a deturnat sensul acestor alegeri. Au fost greşeli. Îmi reproşez că nu am ştiut care era contractul acela de 250 de milioane de euro pentru că era un contract făcut pentru o conductă de transport de gaze sau de petrol cu Călin Marinescu, cel care a fost partener cu domnul Băsescu în dosarul Flota, a făcut puţină puşcărie şi care miraculos a primit contractul. Îmi pare rău că nu am avut informaţia în acel moment. Acela era contractul despre care vorbea Băsescu", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a mai precizat că într-o zi va povesti şi despre vizita la mogul, invocată de Băsescu în cadrul marii confruntări electorale: "O să v-o spun o dată. Nu e nimic misterios. Asocierea mincinoasă pe care o făcea Băsescu că am mers acolo pentru că fusese Popa pe nu ştiu unde, este o minciună".

Cât despre vizita la Moscova despre care s-a vorbit în campania electorală, Geoană a declarat: "Am fost împreună cu SPP-ul, am avut ceva contacte. Am vorbit cu Diaconescu, era ministru de Externe, înainte să plec şi la întoarcere. Am încercat să restabilesc un canal de dialog la nivel înalt între Bucureşti şi Moscova".

Sursa: www.realitatea.net

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii