Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Făgădău explică cetățenilor pe Facebook- Prețul gigacaloriei rămâne „înghețat” tot sezonul rece

ro

23 Oct, 2015 19:41 1425 Marime text
 
În urma anunțului făcut ieri conform faptului că prețul gigacaloriei a scăzut, viceprimarul cu atribuţii de primar, Decebal Făgădău țină să le răspundă pe Facebook cetățenilor care i-au cerut lămuriri.
 
„Pentru cei care m-au întrebat:
- prețul gigacaloriei este 250 lei (inclusiv TVA)
- acest preț este pentru căldură și pentru apă caldă
- prețul rămâne „înghețat” tot sezonul rece 2015-2016
- de subvenție beneficiază automat toți cei primesc căldură și apă caldă în sistem centralizat, nu este nevoie să depuneți cereri sau alte documente
- doar pentru ajutoarele suplimetare, în funcție de venitul net, trebuie să depuneți formulare
- prima factură va fi trimisă în luna decembrie și va cuprinde consumurile din lunile octombrie și noiembrie
- nu am făcut nici un împrumut.”, a fost mesajul scris de Decebal Făgădău pe pagina personal de Facebook în urmă cu câteva minute.
 
Vă reamintim că ieri, cei 21 (din totalul de 26) de consilieri municipali prezenţi la şedinţa de îndată au votat în unanimitate reducerea preţului pentru gigacalorie.
 
Dacă în sezonul rece precedent constănţenii au plătit 310 lei/gcal, preţul nesubvenţionat de municipalitate fiind de 358 de lei/gcal, în iarna 2015-2016, gigacaloria furnizată de RADET Constanţa va fi facturată cu 250 de lei.
 
Asta în contextul în care numai preţul de producţie şi transport practicat de CET Constanţa este de 216,79 de lei/gcal. În realitate, preţul gigacaloriei cu tot cu TVA este de 383,20 de lei/gcal.
 
„Consumul lunii octombrie va fi cuantificat în factura lunii noiembrie şi va fi cuprins în dosarele de ajutoare pentru luna noiembrie. Dosarele pentru obţinerea ajutoarelor se vor putea depune de luni, 26 octombrie”, a conchis Decebal Făgădău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii