Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

EVZ.RO. Ca în filmele lui Scorsese Întâmplări cu Valentin Răducu Preda şi comisarul şef Dan Manolachi

ro

24 Jun, 2013 07:36 3398 Marime text
Ofiţerul de poliţie judiciară DNA, Dan-Emil Manolachi, acuzat că i-a servit documente secrete fostului secretar de stat, Valentin-Răducu Preda, este cercetat de procurori şi pentru un flagrant eşuat.
Potrivit EVZ.RO, povestea comisarului-şef, inflitrat în DNA, pare desprinsă din scenariul filmului „Cârtiţa”, în regia lui Martin Scorsese.
O operaţiune ratată l-a scos pe ofiţerul Dan Manolachi în evidenţă şi l-a adus în atenţia colegilor de la anticorupţie. Din acest moment, el a fost supravegheat intens şi s-a descoperit cum „sifona” informaţiile. Povestea flagrantului eşuat a început pe 26 noiembrie 2012, atunci când procurorii DNA s-au sesizat cu privire la faptul că angajaţi din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) sunt implicaţi în acţiuni de trafic de influenţă în contextul executării unor obligaţii financiare asumate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), în cadrul unui contract cu o societate comercială.
Contractul
● Procurorii au explicat că, în 2010, CNADNR a atribuit societăţii Novensys Corporation contractul de servicii „Sistem Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control a Rovinietei”, în valoare de 35.960.605 de lei, iar societatea avea ca subcontractant. declarat, în acest contract, firma UTI Grup SA Bucureşti.

Mai multe detalii pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii