Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:53 18 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pilotul rănit grav în accidentul aviatic de la Tuzla a fost externat din Spitalul Județean Constanța

ro

20 Mar, 2019 07:38 1022 Marime text
La aproximativ o lună de la teribilul accident aviatic din 21 februarie de la Tuzla, pilotul instructor, de 55 de ani, care a supraviețuit cumplitului accident aviatic din 21 februarie de la Tuzla a fost externat din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța.

Potrivit EVZ.ro, viața lui a fost salvată de șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, medicul specialist Marius Militaru, victima având, printre multiplele traumatisme, ruptură de aortă.

Gheorghe Dumitru a părăsit ieri Spitalul Județean Constanța. După prăbușirea aeronavei civile DA42, celălalt pilot, Serghei Radu, a murit la scurt timp. 

“L-am primit direct în sala de operație, l-am deschis prin toracotomie, asta era leziunea care îi cauza moartea în câteva minute, dacă nu interveneam. Se produce prin decelerare bruscă în accidente de mașină sau foarte rar de avion. Nu trăiesc, 80% mor pe loc la locul impactului. Am găsit o aortă cvasi complet ruptă. Am reușit să o clampez și să îi pun o bucată de proteză. Vom vedea evoluția ulterioară.Scapă”, a declarat, atunci, după operație, Marius Militaru. În ultimele trei zile, pacientul a fost transferat la Ortopedie unde a fost operat la cot. “Ieri l-am luat înapoi. E pe picioarele lui, râde, pleacă acasă. E bine”, a declarat, pentru EVZ, doctorul Marius Militaru.

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii