Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evz.ro Afacerea Tel Drum „Cârtița de la DNA” fura informații pentru Liviu Dragnea

ro

26 Jul, 2014 23:33 2264 Marime text
Vicepremierul României, Liviu Dragnea (PSD), și societatea Tel Drum au făcut obiectul unor note informative trimise de serviciile de informații la DNA. Un ofițer corupt a fotografiat aceste note și le-a transmis unui demnitar PSD, scriu jurnaliştii de la evz.ro.
 
Comisarul-şef Dan-Emil Manolachi a fotografiat o notă secretă emisă de Serviciul Român de Informații (SRI), care conţinea date despre vicepremierul României Liviu Dragnea (PSD) şi despre societatea Tel Drum, conform sursei citate.
 
Manolachi lucra la Serviciul Specialiști din DNA, iar camera foto i-a dat-o lui Valentin-Preda Răducu (PSD), fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Detaliile apar în rechizitoriul prin care cei doi au fost trimişi în judecată, alături de alte şase persoane, pentru fapte de corupţie.
 
Totul începe după ce, din cauza lui Manolachi, procurorii DNA au ratat, pe 28 noiembrie 2012, un flagrant la Valentin-Răducu Preda și la Tudor Gabriel Bohîlțeanu, fostul consilier al ministrului Transporturilor, Ovidu Silaghi. Poliţistul i-a avertizat pe demnitari printr-un intermediar. După acest eveniment, relaţiile dintre Manolachi şi Preda s-au întărit. Tot în noiembrie 2012, Manolachi a fost delegat de procuror să facă verificări care vizau împrejurările în care au fost acordate de Primăria Alexandria contractele de achiziţie publică şi care a fost rolul societăţii Tel Drum SA.
 
Sursa: evz.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii