Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial! Andrei Bodean este noul șef al DNA Constanța

ro

02 Oct, 2018 12:23 2860 Marime text
Andrei Bodean a fost delegat să conducă DNA Constanța. 

Mandatul este valabil șase luni.

Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fost înfiinţat de procurorul Ioan Oţel.

Acesta s-a născut la data de 16 decembrie 1943 în Constanţa, iar cariera de magistrat şi-a început-o ca procuror, la Medgidia, în 1969, unde a activat până în anul 1990. În perioada 1991 - 1993, magistratul Oţel şi-a continuat activitatea la Procuratura judeţeană Constanţa, iar ulterior, până în 2003, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.
 
În perioada 2003 - 2005, a ocupat funcţia de şef al Serviciului Teritorial Constanţa din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, de unde s-a şi pensionat.
 
Din octombrie 2005, prin ordin al procurorului general al României de la vremea respectivă, Ilie Botoş, procurorul Florin Tîrnăcop a preluat comanda procurorilor DNA Constanţa, unde a rămas până la data de 30 iunie 2006.
 
Începând cu data de 3 iulie 2006, la propunerea fostului procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Daniel Morar, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Ilie Botoş, a dispus delegarea în funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Anticorupţie Constanţa a procurorului Ioana Ţene. În luna noiembrie a anului 2010, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât să înainteze preşedintelui României propunerea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a magistratului Ioana Ţene, delegată în funcţia de procuror-şef al DNA Constanţa, cu grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În luna noiembrie 2015, procurorul Ioana Ţene a decedat.
 
După pensionarea magistratului Ioana Ţene, şefia DNA Constanţa a fost preluată prin delegare, pentru câteva luni, de către Beatrice Silvia Şişman. Aceasta a fost înlocuită, în octombrie 2011, de procurorul Sorin Constantinescu, care a ocupat  pana zilele trecute funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa.
 
Serviciul Teritorial Constanţa al DNA a fost condus, timp de trei săptămâni, şi de procurorul Andrei Bodean, cât timp Sorin Constantinescu s-a aflat în concediu.

 Andrei Bodean s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.


 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii