Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:03 18 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii şi cadrele didactice de la Școala gimnazială nr. 24 „Ion Jalea“ Constanţa, evacuaţi în cadrul unui exerciţiu

ro

04 Jun, 2019 14:51 1420 Marime text
Elevii și profesorii Școlii gimnaziale nr. 24 „Ion Jalea“ au fost evacuați astăzi în cadrul unui exercițiul cu tema - „Activitatea personalului didactic și a elevilor din Școala Gimnazială nr. 24 Ion Jalea, municipiul Constanța pe timpul și imediat după producerea unui cutremur”.

Angajații Serviciului protecție civilă, securitate în muncă și situații de urgență din cadrul Primăriei Municipiului Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța s-au mobilizat pentru a evacua unitatea de învățământ și a testa viteza de reacție a cadrelor didactice și elevilor în astfel de situații.
 
Elevii au fost instruiți să se adăpostească sub bănci sau alte obiecte de mobilier până în momentul în care au putut fi evacuați din clădire rând pe rând. „Mulțumim cadrelor didactice și instituțiilor implicate pentru felul în care au reacționat“, a declarat Eugen Căruntu, directorul executiv al Direcției Tehnic Administrativ.
 
Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui cutremur, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii, în cazul unui cutremur.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii