Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:31 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii români au obţinut locul I în Europa la Olimpiada Internaţională de Fizică

ro

13 Jul, 2015 19:17 638 Marime text
Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS) a anunțat, astăzi, că elevii români au obţinut două medalii de aur, două de argint şi o medalie de bronz la Olimpiada Internaţională de Fizică, clasându-se astfel pe primul loc în Europa şi pe locul zece în lume. Medaliile de aur au fost cucerite de Tudor Creţu, laureat cu argint la ediţia precedentă a olimpiadei, şi de Ştefan Eniceicu, care a obţinut şi în 2014 aceeaşi distincţie, elevi în clasa a XI-a, la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.
De asemenea, Ştefan Eniceicu a primit şi premiul special din partea Societăţii Europene de Fizică pentru cel mai mare punctaj obţinut de un elev din Europa la proba teoretică, şi anume 29,8 puncte din 30. Medaliile de argit au fost obţinute de Cristian Alexandru Frunză, elev în clasa a XII- a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi de Răzvan Radu, elev în clasa a X-a la acelaşi liceu.
Ileana Rugină, elevă în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti, a obţinut medalia de bronz. Peste 190 de concurenţi din 48 de ţări au participat la ediţia 46 a Olimpiadei Internaţionale de Fizică, desfăşurată în perioada 4-12 iulie, în Mumbai (India).
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii