Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:09 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dragnea explică de ce nu-i poate scăpa de „incompatibilitate” pe primari şi pe Nicuşor Constantinescu

ro

14 Jun, 2013 03:14 1602 Marime text
 
Primarii unor comune din judeţul Constanţa i-au cerut astăzi ajutor vicepremierului Liviu Dragnea, rugându-l să găsească o soluţie legală pentru a nu-şi pierde mandatul după ce ANI a constatat că sunt incompatibili.
Judeţul Constanţa se confruntă la ora actuală cu o situaţie fără precedent, ANI a constatat încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor în cazul a 40 de aleşi, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu pentru că, în calitate de reprezentanţi ai unităţilor administrativ teritoriale au făcut parte din AGA a SC „ RAJA” SA Constanţa.
Deşi cu toţii au contestat în instanţă raportul ANI, aleşii riscă să-şi piardă mandatul, cu decăderea din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.
În memoriul prezentat vicepremierului Liviu Dragnea de vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România, primăriţa comunei constănţene Cumpăna, Mariana Gâju, şi semnat de 33 primari din judeţ, petiţionarii explică faptul că în calitatea lor de reprezentanţi în AGA a SC RAJA SA, nu au avut niciun câştig material.
Mai mult, hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa, acţionar majoritar al SC RAJA SA, prin care primari  şi consilieri locali au fost delegaţi în AGA, nu a fost atacată în contencios administrativ de niciunul dintre prefecţii judeţului. „Ce vină avem noi că am reprezentat interesele comunităţii pentru proiecte de dezvoltare durabilă” spune Mariana Gâju vorbind şi în numele primarilor "incompatibili"din alte 7 judeţe.

Liviu Dragnea –„Sper să modificam legea dar nu se poate aplica retroactiv”

Soarta aleşilor locali constănţeni şi nu numai, declaraţi incompatibili, stă la mâna Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care însă în mai toate contestaţiile, a dat dreptate ANI.
Mai multe pe evz.ro.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii