Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:23 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Două macarale s-au prăbușit în vestul Olandei. Cel puțin 20 de persoane rănite

ro

03 Aug, 2015 19:52 2087 Marime text
 
Circa 20 de persoane au fost rănite după ce două macarale s-au prăbușit peste mai multe clădiri în orașul Alphen aan den Rijn, din vestul Olandei, în timp ce încercau să ridice o secțiune importantă dintr-un pod peste un canal navigabil, a informat mass-media olandeză, relatează Reuters și AFP. Imagini postate pe Twitter arătau macaralele clătinându-se și apoi prăbușindu-se peste case pe unul dintre malurile canalului. În poze se puteau vedea clădiri care păreau strivite sub greutatea macaralelor și a porțiunii de pod.
Serviciile de urgență din Alphen aan den Rijn au confirmat accidentul pe Twitter. ”Există informații conform cărora mai multe persoane au fost rănite”, se arată în mesaj. Televiziunea olandeză NOS a afirmat, la rândul ei, că 20 de persoane au fost rănite, multe dintre ele grav. Elicoptere și ambulanțe au fost trimise la fața locului pentru a transporta răniții.
Potrivit unei înregistrări video difuzate de televiziunea NOS, drama s-a produs în momentul în care cele două macarale au ridicat o bucată de drum care urma să fie amplasată pe podul 'Regina Juliana', în curs de renovare.
O macara s-a prăbușit, împreună cu bucata de drum. Dezechilibrată, cea de-a doua macara s-a prăbușit și ea. Cele două macarale au căzut peste mai multe clădiri, între care un magazin cu produse second-hand și un magazin cu materiale pentru pictură și desen, a mai spus NOS, care a afirmat că pentru moment nu se cunoaște numărul persoanelor aflate în magazine în momentul accidentului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii