Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ITM Constanța Rezultatele acțiunii de control privind securitatea și sănătatea în activitățile cu macarale portuare (DOCUMENT)

ro

27 Sep, 2023 16:03 749 Marime text

În Sala „Remus Opreanu“ din cadrul Institituției Prefectului Județului Constanța a avut loc astăzi, 27 septembrie, o ședință, cu prezență fizică, a Colegiului Prefectural. 

În cadrul evenimentului au fost prezentate materiale, aferente domeniului lor de activitate, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Constanța, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța și Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța. 

Mai multe documente au fost înaintate Instituției Prefectului.  

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța a prezentat rezultatul acțiunilor de control privind verificarea cerințelor minime de securitate și sănătate în activitățile care implică folosirea macaralelor portuare, cod CAEN 5222 (servicii anexe pe apă), 5224 (manipulări), 5210 (depozitari), 50 (transport pe apă).

Aceasta acțiune este inclusă în Programul Cadru de Acțiuni al Inspecției Muncii pe anul 2023, acțiunea desfășurându-se în trimestrele II și III ale anului 2023. Grupul țintă pentru acțiunea de control este constituit din angajatorii care desfășoară activități portuare, respectiv a căror activitate implica folosirea macaralelor portuare, cod CAEN 5222, (servicii anexe pe apa), 5224 (manipulări), 5210 (depozitari), 50 (transport pe apă) - doar în județele Constanța, Mehedinți, Olt, Dolj, Tulcea, Galați, Giurgiu, Călărași, Brăila.

În activitățile desfășurate în cadrul domeniilor care fac obiectul acțiunii, lucrâtorii se confruntă, de regulă, de cele mai multe ori, cu condiții de muncă dificile, care conduc la accidente care au de cele mai multe ori consecințe mortale sau foarte grave.

Din analiza dinamicii accidentelor de muncă, înregistrate pe parcursul anilor 2017- 2021, la nivel national, a rezultat faptul că în aceste domenii de activitate numărul accidentelor de muncă a înregistrat un nivel ridicat, astfel în perioada amintită fiind înregistrate un număr de 421 accidente de munca din care un număr de 412 cu incapacitate temporară de muncă și 9 accidente mortale.

Obiectivul major al acțiunii de control a fost identificarea neconformitatilor rezultate ca urmare a nerespectării de către angajatori și lucrători a cerințelor de sănătate și securitate în muncă din aceste domenii de activitate și stabilirea măsurilor care se impun în vederea îmbunătățirii condițiilor de muncă și prevenirii producerii accidentelor de muncă și a îmbolnăvirilor profesionale.


În secțiunea Documente a materialului puteți consulta forma în care documentele au fost înaintate Instituției Prefectului.


Citește și:

Știri ConstanțaMuncă nedeclarată și neconformități înregistrate în Constanța. Raportul Inspectoratului Teritorial de Muncă


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii