Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Sorinel Voroneanu reţinut pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi participaţie improprie la fals intelectual

ro

20 Nov, 2014 11:37 1751 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de  19.11.2014, a inculpatului Sorinel Voroneanu, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile concurente de:

- trafic de influenţă,
- spălare de bani,
- participaţie improprie la fals intelectual.
     
Din ordonanţa de reţinere întocmită de procurori a reieşit că, în cauză, există date şi probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:

În datele de 22 și 24 octombrie 2014, inculpatul Voroneanu Sorinel a pretins de la o persoană suma totală de 13.700 de euro, din care a primit efectiv suma de 1.000 de euro, promiţând că îşi va exercita influenţa pe lângă  funcţionari din cadrul Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Neamţ, în vederea emiterii în mod fraudulos de permise de conducere, atât pentru ea cât şi pentru alte cinci persoane.  

Pentru a ascunde adevărata provenienţă a acestei sume de bani, ca preţ al exercitării influenţei pretinse, la data de 24 octombrie 2014, inculpatul i-a cerut persoanei respective să încheie un contract autentic de împrumut pentru suma de 1.000 de euro cu un apropiat de-al său.

Documentul respectiv a fost autentificat în aceeași zi, fără ca notarul public să aibă cunoştinţă de fictivitatea acestuia.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale Anticorupție.

Inculpatului Sorinel Voroneanu i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 urmând a fi prezentat, la data de 20 noiembrie 2014, Tribunalului Neamț, cu propunere de arestare preventivă.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii