Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 februarie Instanţele se pregătesc de implementarea noului Cod de procedură civilă

ro

12 Jan, 2013 14:16 928 Marime text

Instanţele se pregătesc de implementarea noului Cod de procedură civilă, începând cu 1 februarie, din punct de vedere al instrastructurii, echipamente IT, mobilier, Ministerul Justiţiei precizând, într-un comunicat pentru MEDIAFAX, că s-au adoptat măsurile pentru intrarea în vigoare a Cpc.

Ministerul Justiţiei (MJ) a obţinut derogare şi a fost autorizat să achiziţioneze mobilier şi echipament IT, să organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor vacante de judecător şi personal auxiliar din cadrul curţilor de apel, tribunalelor şi judecătoriilor. Astfel, i-au fost alocate fonduri în cuantum de 500 de mii lei pentru achiziţia de mobilier şi 8.500 mii lei pentru finanţarea celor 564 de posturi de la nivelul curţilor de apel, tribunalelor şi judecătoriilor (283 de posturi de judecător şi 281 de posturi de personal auxiliar de specialitate).

În urma unei solicitări transmise de agenţia de presă MEDIAFAX privind măsurile luate şi stadiul în care se află implementarea noului Cod de procedură civilă (Cpc), Ministerul Justiţiei a comunicat demersurile făcute, astfel încât intrarea în vigoare să se producă la 1 februarie 2013.

În vederea intrării în vigoare a noului Cod de procedură civilă, Guvernul României, la propunerea Ministerului Justiţiei, a creat cadrul legal prin adoptarea şi aprobarea mai multor măsuri.

Citiţi întregul material AICI!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii