Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:43 18 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel decide dacă Victor Ponta îşi mai poate folosi titlul de doctor

ro

28 Oct, 2016 11:14 1239 Marime text
Curtea de Apel Bucuresti se va pronunţa, astăzi, asupra cererii lui Victor Ponta de suspendare a ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras titlul de doctor, informează România TV. Avocatul fostului premier a susţinut în faţa instanţei că ordinul prin care lui Ponta i-a fost acordat titlul de doctor nu poate fi revocat după 13 ani, dacă a produs efecte, în timp ce avocatul Ministerului Educaţiei a spus că nu ordinul ministrului ar fi trebuit atacat, ci hotărârea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare.

Avocatul fostului premier a susţinut, în faţa instanţei, că ordinul prin care ministrul Educaţiei i-a retras titlul de doctor anulează un alt act administrativ, ordinul 5.663 din 15.12.2003, prin care lui Ponta i-a fost atribuit titlul de doctor, document care a produs efecte în circuitul civil. 

Avocatul fostului premier a adăugat că un act nu poate fi revocat după 13 ani dacă a produs efecte.

"În baza acestui titlu, Victor Ponta a fost primit în rândul avocaţilor. Aşa a primit şi titlul de conferenţiar. Ministerul Educaţiei a ignorat şi dispoziţia Consiliului Naţional de Etică a Cercetării Ştiinţifice (CNECS) din 2012, care a hotărât că nu a plagiat. CNECS era competent să analizeze sesizările şi contestaţiile privind inclusiv plagiatul. S-a dorit o sancţionare a reclamantului. Persoana petiţionară devine şi persoana care semnează pentru retragerea titlului de doctor, vorbim de dl. Mircea Dumitru", a spus apărătorul lui Ponta.

Avocatul s-a referit şi la analiza din Baroul Bucureşti, care a suspendat o decizie privind excluderea din avocatură a lui Victor Ponta.

"În prezent, Baroul analizează excluderea reclamantului din barou şi am depus actele în acest sens. Vă rog să vedeţi ce se întâmplă cu toate hotărârile luate în calitate de avocat, vorbim de o insecuritate juridică", a spus avocatul fostului premier.

La rândul său, avocatul Ministerului Educaţiei a susţinut că hotărârea CNATDCU este actul administrativ care ar fi trebuit atacat pentru a fi suspendat.

"Noi am aplicat legea. Toate criticile reclamantului nu subzistă. Ponta s-a referit la doctoratele din cercetare care sunt făcute de cercetători salarizaţi. Nu sunt depuse dovezi la dosar că Ponta este conferenţiar, din moment ce nu are o cercetare ştiinţifică", a spus avocatul Ministerului Educaţiei.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii