Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Mâine este hramul Bazilicii Sfântul Anton. Sărbătoarea crinilor. Sfântul minunilor

ro

12 Jun, 2016 11:54 10348 Marime text
Mâine este hramul bazilicii Sfântul Anton, situată pe strada Nicolae Titulescu, în zona Peninsulară a Constanței.
 
Programul ocazionat de omagierea Sfântului Anton de Padova începe, la ora 08.00, cu Sfânta Liturghie.
La ora 18.00 va avea loc sfânta liturghie solemnă a hramului cu binecuvântarea copiilor și sfințirea crinilor.
Predicator va fi preotul Francisc Doboș, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București.
Preoții parohiei vor asculta spovezile credincioșilor, vor oferi sfaturi duhovnicești și vor primi acatiste, la biroul parohial, pe tot parcursul zilei.
Sfântul Anton de Padova este unul dintre cei mai populari sfinţi ai bisericii, cinstit nu numai de creştinii catolici, ci şi de ortodocşi, musulmani şi de hinduşi.
Preoţii susţin că acesta nu aparţine numai Bisericii Romano - Catolice, aşa cum în timpul vieţii sale nu a aparţinut numai unei anumite naţiuni. Mormântul său se află în Italia, la Padova, unde se pare că şi-a petrecut o bună parte din viaţă, însă de origine este portughez, născut la Lisabona, în anul 1195. Chiar şi după moarte, trupul sau aparţine lumii întregi, căci la Padova sunt puţine din osemintele sale, fragmentele din trupul său aflându-se pe toate continentele lumii. Biserica Romano - Catolică din Constanţa deţine şi ea un fragment din oasele Sfântului Anton, atestate şi pecetluite de Joannes Hermanus Groer Arhiepiscopus Vienensis. Aparţinând Ordinului Franciscan, întemeiat de Sfântul Francisc de Assisi, Sfântul Anton a avut misiunea de a predica împotriva ereziilor din acel timp, fapt pentru care Dumnezeu l-a răsplătit, păstrându-i limba intactă, până în zilele noastre. În ziua sărbătoririi Sfântului  Anton, Biserica sfinţeşte crinii, simbolul purităţii.

Sfântul Anton, Sfântul minunilor
Sfântul care s-a născut în capitala Portugaliei, la Lisabona, a fost numit „ajutorul săracilor şi găsitorul lucrurilor pierdute sau furate". Rugăciunile către Sfântul Anton au o putere deosebită. După ce a trecut la cele sfinte şi i s-a deschis sicriul în 1263, limba Sfântului Anton era neputrezită în timp ce restul corpului era cenuşă. Limba Sfântului se păstrează acum în Bazilica Sfântul Anton din Padova, Italia. Sfântul Anton se sărbătoreşte în fiecare an pe 13 iunie.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii