Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:05 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peninsula Constanța Ziua în care s-au ridicat barierele de acces. Tribunalul a suspendat regulamentul!

ro

16 Dec, 2021 00:00 2261 Marime text


Sursa foto: ZIUA de Constanța
  • Decizia Tribunalului Constanța a fost luată în dosarul 8549/118/2021, în care reclamanți sunt Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane care locuiesc în zonă.
  • Totodată, Consiliul Local Constanța a fost obligat să achite pentru unul dintre intervenienți cheltuielile de judecată, în sumă de 1.000 de lei, reprezentând onorariul avocatului angajat pentru proces.
  • Decizia instanței a fost primită cu bucurie de sute de peninsulari care au protestat în ultimele 30 de zile, de la implementarea regulamentului, pentru ridicarea barierelor, dar și pentru soluții privind situațiile imposibile de care s-au lovit rezidenții zilnic, în acest context.
 
Regulamentul de acces în Zona Peninsulară a fost suspendat, ieri, 15 decembrie 2021, de magistrații Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, în completul CA9, prezidat de magistratul Iulia Laura Opariuc-Dan.
 
Decizia instanței de judecată, deși poate fi atacată în recurs, în termen de cinci zile de la comunicare, a fost executorie, așa încât barierele care restricționau accesul în zonă au fost ridicate în aceeași zi.
 
Momentul a fost primit cu bucurie de sute de peninsulari care au protestat în ultimele 30 de zile, de la implementarea regulamentului, pentru ridicarea barierelor, dar și pentru soluții privind situațiile imposibile de care s-au lovit rezidenții zilnic, în acest context.
 
Parohia Sfântul Anton de Padova și Parohia Sfântul Nicolae Vechi
 
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost luată în dosarul 8549/118/2021, în care reclamanți sunt Parohia Sfântul Anton de Padova, alături de mai multe persoane care locuiesc în zonă.
 
În minuta Hotrărârii din 15 decembrie 2021, Tribunalul Constanța a arătat că instanța „admite cererea de suspendare a Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa, formulată de catre reclamanţii Parohia «Sfântul Anton de Padova», (...), în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local Constanţa“.
 
Totodată, instanța „admite cererile de intervenţie accesorie formulate de către intervenienţii Parohia «Sfântul Nicolae Vechi», (...). Dispune suspendarea Hotărârii Consiliului Local Constanţa nr. 294/31.08.2021 privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a Municipiului Constanţa, până la soluţionarea fondului cauzei“.
 
Totodată, Consiliul Local Constanța a fost obligat să achite pentru unul dintre intervenienți cheltuielile de judecată, în sumă de 1.000 de lei, reprezentând onorariul avocatului angajat pentru proces.
 
Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța, în termen de cinci zile de la comunicare.
 
Amintim, pe rolul Curții de Apel Constanța se află încă, urmând să primească termen de judecată, primul dosar în care s-a solicitat suspendarea regulamentului, înregistrat la instanță cu indicativul 7946/118/2021.
 
Dosarul fusese soluționat în primă instanță de Tribunalul Constanța în data de 15 noiembrie 2021, adică exact în ziua montării barierelor de acces.
 
La momentul respectiv, Tribunalul Constanța, în completul CA6 al Secției de contencios administrativ și fiscal, prezidat de magistratul Răzvan Pricop, a apreciat că nu se impune suspendarea regulamentului.
 
Împotriva acelei hotărâri a fost declarat recurs, care va fi analizat de Curtea de Apel Constanța.
 
Tot la Curtea de Apel Constanța va ajunge și recursul din noul dosar, în situația în care Consiliul Local Constanța va apela la calea de atac.
 
Între timp, barierele rămân ridicate pentru Peninsula Constanța, accesul fiind liber.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ce a scos la iveală procesul Peninsula Constanța Decese anunțate înainte să se întâmple, laptele și cornul cărate de profesori. În schimb, Primăria promite accesul taxiurilor ... electrice! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii