Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:22 15 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procesul pentru anularea Regulamentului Zonei Peninsulare, amânat pentru anul viitor!

ro

25 Nov, 2022 14:39 1246 Marime text


Judecătorii Tribunalului Constanța au decis să acorde un termen pentru luna ianuarie 2023 în procesul deschis de mai mulți rezidenți din Zona Peninsulară Constanța, alături de Parohia Sfântul Nicolae Vechi și Parohia Sfântul Anton de Padova, pentru anularea Regulamentului de acces în Peninsulă.

Viitoarea înfățișare a fost programată pentru luna ianuarie 2023 pentru ca, între timp, la dosarul cauzei să fie transmise relațiile solicitate de la Universitatea din Timișoara, instituția care a realizat studiul de impact pentru regulamentul de acces în zonă.

Totodată, instanța a amânat pentru marți, 29 noiembrie 2022, pronunțarea privind cererea de suspendare formulată în cauză.

Amintim, prin Regulamentul de acces în Zona Peninsulară Constanța, întreg perimetrul a fost închis cu bariere, accesul fiind restricționat.
 
Zona Peninsulară a fost închisă cu bariere în perioada 15 noiembrie 2021 (data intrării în vigoare a regulamentului) – 15 decembrie 2021 (data la care Tribunalul Constanța a hotărât, printr-o decizie executorie, suspendarea regulamentului și ridicarea barierelor de acces).
 
În luna aprilie 2022, Curtea de Apel Constanța a decis în mod definitiv suspendarea aplicării regulamentului și ridicarea barierelor până la judecarea cererilor de anulare a regulamentului.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii