Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:19 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Complexul Energetic Oltenia vinde cărbune Serbiei, sub preţul de producţie, prin intermediul a doi constănţeni“

ro

13 Feb, 2015 10:16 2037 Marime text
Potrivit gorjnews.ro, „Complexul Energetic Oltenia vinde cărbune Serbiei, sub preţul de producţie“, prin intermediul constănţenilor George Mălin Ilie, al cărui nume figurează în rezoluţia de urmărire penală aferentă dosarului „Mita de la Rutieră“ şi Asan Ilknur, fostul administrator al SC Shining Steel SRL, firmă strâns apropiată grupării Bahaian.
 
„ (...) În 19 octombrie 2014, presa economică dă ca sigură participarea directă a CEO, nu prin intermediari, la licitația pe care autoritățile sârbe urmau să o organizeze, pentru achiziționarea de cărbune. Se vorbește de venituri de 100 milioane euro, pentru CEO, în urma contractului ce urma a fi încheiat. Patru zile mai târziu, însă, doi afaceriști fără nicio experiență în tranzacționarea cărbunelui, Ilie Mălin George și Asan Ilknur (...) înființează o firmă de apartament, S.C. BVA COAL SRL. Fără nicio explicație publică, doar făcându-se că plouă, Laurențiu Ciurel decide că CEO nu mai merge direct la licitație în Serbia, și eliberează scrisoare de intenție oficială pentru S.C. BVA COAL S.R.L. Adică deleagă oficial, să reprezinte România în parteneriatul strategic cu Serbia, pe cei doi așa-ziși afaceriști, de fapt niște interpuși ai unor băieți deștepți, interesați să pună economia României pe butuci. Cu scrisoarea de intenție semnată de Ciurel, cei doi interpuși intră într-un consorțiu alături nu de interpuși ai unor mafioți din Serbia, ci chiar alături de niște mafioți ai petrolului și ai transportului vamal, în coarne și oase. Deși alte companii s-au angajat să livreze cărbune la 27 de euro pe tonă, consorțiul mafiei din Serbia și România și-a adjudecat licitația din țara vecină, în data de  19 noiembrie 2014, la 35,7 euro pe tonă!“, conform gorjnews.ro.

Ancheta celor de la gorjnews.ro. poate fi citita integral accesand urmatorul link

http://www.gorjnews.ro/slider/stupefiant-complexul-energetic-oltenia-vinde-carbune-serbiei-sub-pretul-de-productie-prin-interpusi-din-gruparea-criminala-a-lui-sergiu-bahaian-ep-1.html 
 
Aşa cum arătam şi în ediţiile trecute, George Mălin Ilie apare ca făptuitor în rezoluţia de urmărire penală a dosarului „Mita de la Rutieră", procurorii spunând că, în perioada 23 februarie - 7 mai 2009, în mod repetat, la solicitarea lui Cristian Gigi Ruşescu, subofiţerul de poliţie Bogdan Andrei Călugăru - agent III în Serviciul Poliţiei Rutiere Constanţa a omis să-şi îndeplinească în mod legal atribuţiile de serviciu, nesancţionându-l pe George Mălin Ilie. Despre Asan Ilknur s-a spus că a administrat SC Shining Steel SRL, unitate care i-a avut ca asociaţi pe Marcel Burcuş şi pe Nicolae Mîrşu. În luna iulie a anului 2007, Burcuş şi Mârşu au preluat Shining Steel SRL de la „locotenentul" Valentin Şlepac. Acesta este considerat, alături de Sergiu Bahaian şi de Adrian Grigoraş, drept unul dintre cei mai temuţi criminali în serie din România de după 1989.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii