Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” marchează 1 Decembrie

ro

28 Nov, 2016 22:45 1158 Marime text
Sub titlul „Și noi suntem români”,  mâine se desfășoară la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” o suită de manifestări, în preambulul zilei de 1 Decembrie.

Astfel, clasa a 12-a B, diriginte Doina Munteanu, a pregătit o manifestare a portului şi produselor culinare dobrogene începând cu ora 11.

De la ora 12.00 la 13.00, o lecție de istorie dobrogeană altfel, cu sprijinul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Constanţa. Aceasta poartă
numele de REENACTEMENT  şi vizează prezentarea istoriei antice a Dobrogei,  de către ONG Romania Dacia Casa Noastra. În paralel, va avea loc şi o recrutare de voluntari. ONG-ul are o puternică expertiză participând la proiecte internaţionale, festivaluri
de profil şi are ca principal obiectiv formarea de tineri pe istoria antică, respectiv secolele  II î. Hr şi  II d. Hr.

De la ora 13.00 la 14.00, Consiliul elevilor din CNMB, Interact Pontus Euxinus şi Ansamblul de dansuri folclorice ”Florile Dobrogei” al CNMB organizează câteva manifestări: parada de costume populare, concurs de ie şi o hora mare-mare. De asemenea, toţi elevii CNMB sunt invitaţi să poarte ie în această zi de sărbătoare.


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii