Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:11 04 12 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CJPC Constanţa a demarat o anchetă Mai multe persoane care călătoreau cu un tren al companiei Astra-Transcarpatica nu au ajuns la destinaţie

ro

27 Apr, 2019 13:26 1686 Marime text
În cursul acestei zile, în zona gării CFR Cernavodă, călătorii dintr-un  tren al companiei Astra-Transcarpatica au fost nevoiţi să coboare înainte de a ajunge la destinaţie.  
 
„Invocând defecțiuni la sistemul de frânare, călătorii au fost rugaţi să coboare din tren între liniile de cale ferată la o distanță de câteva minute de mers pe jos pentru a-și căuta altă soluție de a ajunge la Constanța. Din verificările preliminare călătorii au achiziționat bilete la un tren personal cu aceeași destinație de la Căile Ferate Române. Am depus diligente pentru a afla detalii cu privire la acest tren şi am aflat că acesta ajuns până la urmă în Constanța fără călători. iar la numerele de telefon ale companiei nu răspunde nimeni.  Deplasăm o echipă din cele aflate la permanență pentru a constata incidentul în formă legală. Am luat legătura cu comisarul șef Sorin Susanu de la regiunea Timiș unde are sediul această companie, urmând să solicităm suspendarea activității acestei societăți pe motivul că au expus la grave pericole călătorii, expunându-le ,bviața la pericole de accidentare şi de ce nu chiar la pierderea vieții“, a declarat Horia Constantinescu, inspector şef adjunct al CJPC Constanţa.  

UPDATE:  În urma discuțiilor și cu reprezentanții societății, CJPC Constanţa a fost informat că vofi depuse diligente, în vederea aflării circumstanțelor în care acest incident s-a petrecut. „Am luat legătura fizic cu șeful de tren și mecanicul pe baza declarațiilor scrise ale acestora am aflat că trenul a stat în zona gării Cernavodă preț de oră și jumătate. La momentul la care un alt tren a sosit în gară, mecanicul de tren a luat decizia de a deschide ușile la o distanță apreciabilă de peron și a permis călătorilor să coboare pentru a găsi o legătură către Constanţa.  Fiind prezenți în trenul respectiv pentru a continua investigația am depistat și alte nereguli ce vor fi discutate cu reprezentanții operatorul economic în data de 2 mai așa cum rezultă din invitația înaintat acestora“, a mai spus Horia Constantinescu. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii