Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău-Jurnal.md Republica Moldova are nevoie de ajutor european

ro

07 Jul, 2014 09:35 1708 Marime text
Republica Moldova se îndreaptă spre UE. Acordul de Asociere şi Liber Schimb a fost semnat şi ratificat. Orientarea pro-europeană a ţării necesită însă ajutorul activ al partenerilor.

Germania vrea să sprijine în continuare Republica Moldova pe drumul integrării europene. În acest scop, Bundestagul a adresat joi (03.07) o cerere guvernului, aflată în legătură directă cu Acordul de Asociere între Republica Moldova şi UE. Deputaţii Uniunii Creştin Democrate / Creştin Sociale, cei social-democraţi şi ecologişti i-au cerut guvernului federal să sprijine Republica Moldova la aplicarea prevederilor acordului şi la înfăptuirea reformelor necesare în acest scop. În plus, a solicitat să se implice pe lângă instituţiile europene în aşa fel încât şi acestea să-şi extindă ajutoarele pentru implementarea clauzelor Acordului de Asociere.

Deputatul creştin-social Bernd Fabritius, raportor pentru Republica Moldova şi Ucraina, a subliniat următoarele în discursul rostit în Bundestag: "Nu avem voie să stăm în expectativă până la toamnă sau chiar până anul viitor, când vor deveni perceptibile primele urmări pozitive ale Acordului de Asociere. Dimpotrivă, avem nevoie astăzi, acum, de măsuri de sprijin. În cazul Ucrainei, UE a fost încă surprinsă de acţiunile Rusiei. În cazul Republicii Moldova, ar trebui să fie pregătită din timp".
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii