Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cetățean german cercetat de procurorii DIICOT pentru trafic de influență. Suspectul, prins în flagrant

ro

31 Aug, 2018 13:38 1151 Marime text
La data de 30.08.2018, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului  CIOMAG PETRU – NELU, cetățean german, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influență.
 
Potrivit DIICOT, în cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii decembrie 2017,  inculpatul  Ciomag Petru – Nelu a solicitat iniţial unui inculpat cercetat într-un dosar penal aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, suma de 200.000 de euro, sumă ce a fost redusă până la 50.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că are influență asupra procurorului care instrumentează dosarul, în vederea obținerii unei soluții favorabile.
 

”La data de 30.08.2018, orele 14.28, inculpatul Ciomag Petru Nelu a fost suprins în flagrant în momentul în care a  primit o primă tranșă de 10.000 de euro din cei 50.000 euro pretinși.
 
In cursul zilei de astăzi inculpatul Ciomag Petru Nelu va fi prezentat Tribunalului Timiş cu propunere de arestare  preventivă  pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara”  - au transmis procurorii DIICOT.
 

La activități au participat și polițiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Glad Voievod” Timișoara.
 

”Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie” - au mai transmis procurorii DIICOT.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii