Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:59 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ceremonial religios şi militar pentru victimele tragicului accident aviatic de la Sibiu

ro

22 Nov, 2014 16:28 2328 Marime text
Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, a anunțat că mâine, la ora 14.00, la Academia Trupelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu va avea loc un ceremonial pentru cei opt militari decedați în accidentul aviatic de la Mălâncrav, relatează Agerpres.
 
 "M-am întâlnit cu membrii familiilor. Le-am transmis condoleanțe și probabil mâine, după ce vor fi gata toate formalitățile legale, în jurul orei 14.00, aici, la Academia Forțelor Terestre vom organiza ceremonialul militar și religios. După care vor pleca cu mijloacele de transport spre Argeș, spre Olt, spre Alba, spre Câmpia Turzii cu C130 și cu familiile vom stabili și data când vor avea loc, în localitățile unde familiile doresc, înmormântările", a declarat ministrul Apărării la Sibiu.

De asemenea, Duşa le-a mulțumit și celor doi salvatori ai militarilor care au supraviețuit accidentului, dăruindu-le din partea ministerului câte un binoclu militar. Întrebat de jurnaliști în ce stadiu se află ancheta privind elicopterul militar prăbușit, ministrul Apărării Naționale a declarant că, fiind un moment trist, preferă să se rezume la aceste declaraţii.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10.40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu. Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii