Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:34 08 04 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune premierul Viorica Dăncilă despre extrădarea fostului primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, din Madagascar

ro

21 May, 2019 10:38 1001 Marime text
Premierul Viorica Dăncilă consideră că Justiţia şi-a făcut datoria în ceea ce priveşte extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar, subliniind că astfel de situaţii trebuie privite "în mod egal indiferent de nume”, informează Agerpres.ro

"Nu aş vrea să comentez acest lucru, justiţia trebuie să îşi facă datoria. Şi-a făcut datoria, şi-a făcut datoria chiar foarte prompt şi acest lucru trebuie să fie privit în mod egal, indiferent de nume. Deci, nu ne referim la un nume, este un gest de normalitate", a declarat Viorica Dăncilă, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Frasin, în judeţul Suceava, întrebată cum cataloghează aducerea în ţară a lui Radu Mazăre.


Ea a spus că în România "statul de drept funcţionează", dar că nu ar lega "statul de drept de o singură persoană".

"Eu zic că da, eu nu aş lega statul de drept de o singură persoană. (...) În România, statul de drept funcţionează, eu spun că noi respectăm statul de drept, respectăm justiţia şi respectăm în acelaşi timp sau trebuie să respectăm drepturile cetăţenilor, pentru că toate acestea trebuie privite în mod egal", a completat premierul.


Întrebată dacă este o coincidenţă faptul că aducerea în ţară a fostului primar al Constanţei s-a produs chiar în timpul campaniei electorale, Dăncilă a răspuns: "Nu ştiu dacă este o coincidenţă sau nu, nu vreau să comentez acest lucru. Pot să spun că am fost la curent cu tot procesul pentru aducerea în ţară din Madagascar şi că noi ne-am comportat într-un mod corect".

Dăncilă a subliniat că nu vrea să lege această acţiune de votul din 26 mai întrebată dacă extrădarea lui Mazăre va avea avea vreo influenţă în acest sens. "Nu vreau să leg această acţiune de vot", a spus ea.

Fostul primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre, extrădat din Madagascar, a fost adus luni seară sub escorta Poliţiei, în România. 

Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii