Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cântăreaţa Cher împlineşte 68 de ani

ro

20 May, 2014 12:45 2464 Marime text
Cher, una dintre artistele cu cele mai multe albume vândute, a împlinit astăzi 68 de ani. Cher s-a născut în El Centro, California. Artista a crescut fără tată, într-un mediu modest, sub tutela mamei ei, Georgia. La vârsta de 16 ani, din cauza mediului familial instabil şi a faptului că suferea de dislexie, o afecţiune care influenţează capacitatea de a citi, Cher renunţă la şcoală şi fuge în Los Angeles. Aici îl întâlneşte pe Sonny Bono, fiul unor imigranţi sicilieni, care o convinge să se lanseze în muzică.
Împreună cu Bono compune cel mai important hit al lor, „I Got You Babe”, care a ajuns pe primul loc în topuri, la numai trei săptămâni de la lansare.
Cher, pe lângă cântăreaţă, este şi actriţă, compozitoare, autoare, producătoare de filme şi designer de modă. Artista are numeroase realizări în muzică, film şi televiziune. Printre premiile câştigate de-a lungul carierei se numără un Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy şi trei Globuri de Aur.
Artista a intrat în Cartea Recordurilor când melodia „Believe” a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, devenind cea mai în vârstă cântăreaţă care deţine acest record.
 
 Sursa foto: Pinterest
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii