Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Durere fără margini pentru Cher. Anunțul trist făcut de artistă

ro

12 Dec, 2022 10:00 2165 Marime text
Cher, foto: Facebook.com Doliu pentru celebra cântăreață Cher.

Mama cântăreței s-a stins din viață. 

Artista a scris un mesaj scurt pe Twitter, în care anunța trecerea în neființă a mamei sale. „Mama s-a dus.”, a scris Cher.



Despre Cher 

Cher (nume complet Cherilyn Sarkisian LaPiere; n. 20 mai 1946,El Centro⁠(d), California, SUA) este o cântăreață, actriță, compozitoare, autoare, producătoare de filme și designer de modă americană de origine armeană. Printre realizările sale în muzică, film și televiziune se numără un premiu Oscar, un premiu Grammy, un premiu Emmy și trei Globuri de Aur, printre altele. Este considerată de mulți ca fiind "Zeița muzicii Pop". Cher este cunoscută datorită vocii sale distinctive de tip contralto dar și datorită capacității sale de a se reinventa, adoptând stiluri vestimentare diferite de-a lungul carierei sale de peste cinci decenii.

După ce a devenit cunoscută în 1965 ca membră a duo-ului pop/rock Sonny & Cher, a reușit să devină o artistă solo de succes, o stea de televiziune în anii '70 și o vedetă de cinema în anii '80. Datorită faimei aduse de numărul mare de telespectatori al emisiunii "The Sonny and Cher Comedy Hour", Cher lansează melodii ce ajung pe locul întâi în clasamentul Billboard Hot 100, precum "Half-Breed", "Dark Lady" și "Gypsies, Tramps & Thieves"., scrie wkikipedia.org. 

După divorțul de Sonny Bono în 1975, Cher se relansează în muzică cu albumul disco "Take Me Home" apărut în 1979. În anul 1982 își face debutul pe Broadway în piesa "Come Back to the Five and Dime, Jimmy Dean, Jimmy Dean" și apoi joacă în adaptarea acesteia pe marele ecran. Urmează să joace în filme precum "Silkwood"(1983) și "Mask"(1985). În 1987 joacă în filmul Moonstruck, prestație care îi aduce Premiul Oscar pentru cea mai bună actriță. Cu albumele influențate de muzică rock "Cher"(1987) și "Heart of Stone"(1989) își revitalizează cariera muzicală.

Hitul ei „Believe” (1998), este single-ul al treilea ca vânzări în toată lumea al unei cântărețe, al optulea ca vânzări al anilor '90,[8] cel mai bine vândut single al casei de discuri Warner Bros. Records și cea mai bine vândută melodie dance, peste 10 milioane de copii ale acesteia fiind vândute în toată lumea.

Cher a intrat în Cartea Recordurilor când „Believe” a ajuns pe primul loc în Billboard Hot 100, devenind cea mai în vârstă cântăreață care reușește acest lucru.

Cu o carieră de peste 40 de ani, Cher a devenit unul din cei mai cunoscuți idoli de pop și unul dintre artiștii cu cele mai mari vânzări ale tuturor timpurilor, vânzând aproape 275 de milioane de copii în toată lumea (inclusiv înregistrările cu Sonny Bono). Ca artist solo, în Statele Unite a vândut 30 de milioane de albume și 20 de milioane de single-uri.

La 6 mai s-a reîntors pe scena muzicală după o pauză de șase ani cu spectacolul din Las Vegas, Cher ar the Colosseum.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii