Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bombă în scandalul dezinfectanţilor diluaţi. Agenţia Naţională a Medicamentului refuză să ofere informaţii în Instanţă

ro

13 Jul, 2016 14:40 3623 Marime text
Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicle refuză să prezinte informaţii în scandalul dezinfectanţilor diluaţi, deşi informaţiile sunt cerute în Instanţă, chiar de către jurnalişti. 

"Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale refuză să ne prezinte un set de date publice. Reporterii RISE Project i-au dat în judecată și au câștigat pe fond, dar funcționarii instituției netransparente au făcut apel.

Jurista instituției i-a spus colegei noastre în sala de judecată:

„Credeți că nu mai mor oameni dacă scrieți voi?”

Răspuns: Da, credem. Iată și de ce:

Maria are din naștere o boală incurabilă de oase. La un moment dat afecțiunea o ținea la pat. Acum e mai bine, merge din nou, își administrează un medicament foarte scump, decontat de stat.

Cât timp nu se putea mișca din pat, medicamentul îi era adus acasă de o companie care are sute de contracte publice. Ea era bucuroasă că nu trebuia să mai stea la cozi, nu mai căuta ștampile la Ministerul Sănătății.

Fără să știe Maria, pentru că ea nu vedea niciodată rețetele și se bucura de amabilitatea companiei, pe numele ei se făceau decontări false de zeci de mii de euro. Ea lua o cutie de medicamente lunar, dar pe numele ei se decontau sistematic două cutii.

Medicamentul Mariei se găsește pe piața românească în stoc limitat, câte cca. 1400 de cutii anual. Dacă pe numele ei nu s-ar mai deconta fraudulos, în plus, alți pacienți ca Maria și-ar găsi mai ușor medicamentele fără să dea șpăgi medicilor sau farmaciștilor.", se arată într-o postare  pe contul de Facebook al Rise project.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii