Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:51 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O instituție a statului, amenință Rise Project cu amendă de 20 de milioane de euro dacă nu dezvăluie sursa informațiilor din #TeleormanLeaks

ro

08 Nov, 2018 18:12 1497 Marime text
Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) a cerut Rise Project să dezvăluie sursa informațiilor și imaginilor publicate în serialul de dezvăluiri #TeleormanLeaks, potrivit unor documente publicate de Rise Project pe contul de Facebook, informează g4media.ro

Ziariștii Rise Project reclamă faptul că ”Gruparea Dragnea încearcă să intimideze RISE Project invocând legislația europeană, după ce ei înșiși au fost acuzați că ar fi furat bani europeni. Astăzi, prin această notificare, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) ne solcită divulgarea surselor în cazul #TeleormanLeaks și informații despre toate datele pe care le deținem. ANSPCD mai amenință cu penalități de 20 de milioane de euro în caz că nu furnizăm acces la sistemele noastre informatice”, arată Rise Project pe contul lor pe Facebook.

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) este condusă de Ancuța Opre, numită de Senat și urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu comis într-o funcție anterioară. Mai precis, Opre este acuzată că ar fi supraevaluat proprietăți când era șefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (A.N.R.P.), într-un dosar celebru, mai arată Rise Project.

Întrebat despre această cerere a Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Liviu Dragnea a refuzat să comenteze informația. ”Le-am spus celor de la Rise Project, mie îmi place de ei și când sunt penibili, habar nu am de demersul lor, nu am ce să comentez”, a spus Dragnea într-o conferință de presă.


Sursa foto: digi 24 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii