Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Baroul Bucureşti discută, astăzi, cererea de excludere a lui Victor Ponta din rândul avocaţilor

ro

06 Sep, 2016 08:40 1897 Marime text
Membrii Consiliului Baroului Bucureşti discută, astăzi, cererea Monicăi Macovei de excludere din rândul avocaţilor a fostului premier Victor Ponta pe motiv că i-a fost retras titlul de doctor în Drept în baza căruia a fost primit în avocatură fără examen.
 
Europarlamentarul Monica Macovei va fi prezent, astăzi, la sediul Baroului Bucureşti, începând cu ora 14.00, pentru a-şi susţine cererea, informează România Tv.
 
Pe 31 august, şedinţa Consiliului a fost suspendată la cererea lui Macovei, având în vedere că era necesară prezenţa sa la Parlamentul European.
 
„Vreau să mă duc la Baroul Bucureşti pentru a argumenta juridic excluderea din profesie a lui Victor Ponta, al cărui titlu de doctor în Drept a fost retras de ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Nu mă interesează personajul Ponta, ci respectarea legii", a scris, pe Facebook, Monica Macovei.
 
Victor Ponta a fost prezent la şedinţa din 31 august a Consiliului Baroului Bucureşti unde a susţinut că retragerea titlului său de doctor este în procedura plângerii prealabile.
 
"Domnul Victor Ponta ne-a înştiinţat că a sesizat instanţa de contencios administrativ şi, într-o atare situaţie, până când hotărârea nu rămâne definitivă, evident că acest Consiliu al Baroului Bucureşti va avea în vedere acest aspect. Acest Consiliu al Baroului Bucureşti trebuie să ia în considerare hotărârea instanţei de contencios. Mi se pare normal, nu?", a mai spus Iordăchescu.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii