Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avocatul Poporului efectuează anchete în legătură cu cazurile de toxiinfecție alimentară din Bacău și Iași. Zeci de copii, la spital

ro

22 May, 2018 15:46 1818 Marime text
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu și efectuează o anchetă atât în cazul copiilor de la școala din satul Doftana, județul Bacău, internați în spital cu simptome de toxinfecție alimentară, cât și în legătură cu situația de la Iași, unde 134 de persoane au contractat bacteria Salmonella, după ce ar fi consumat shaorma de la un fast-food din oraș, potrivit comunicatului oficial.

Sesizările din oficiu și anchetele vizează posibila încălcare a art. 34 din Constituția României privind dreptul la ocrotirea sănătății.

Reamintim că, 24 de elevi ai școlii din satul Doftana, județul Bacău, au fost transportați de urgență la spitalele din Moinești și Onești, cu suspiciunea de toxiinfecție alimentară, cauzată probabil de sandvichurile oferite de școală sau de bomboanele servite de copii cu prilejul sărbătorii Sfinților Constantin și Elena.

Cel de-al doilea caz s-a petrecut la Iași unde 134 de persoane care au consumat shaorma, au acuzat, ulterior, stări de febră, dar şi greaţă, necesitând îngrijiri medicale. Din totalul de 134, 73 de persoane au fost internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii